119987969 342652973518744 4646454997917211521 nf
фото ілюстративне з відкритих джерел
Про нововведенння розповів Руслан Хомчак, головнокомандувач Збройних сил України. На Львівщині побудували спеціальне містечко для підготовки підрозділів для війни у населених пунктах та ввели штатний «ворожий» підрозділ.

Під час зустрічі із ЗМІ Хомчак зазначив, що у війську запущено пілотний проєкт з підготовки та оцінювання підрозділів за стандартами НАТО. А саме - у Львівській області діятиме навчально-тренувальний комплекс «Бій в урбанізованій місцевості» у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, можливості якого дозволяють проводити заняття одночасно з батальйонною тактичною групою. Про це повідомляє АРМІЯINFORM.

Зараз же, ще триває переоснащення бригадних полігонів сучасним полігонним обладнанням.

Як розповів головнокомандувач, започаткований розвиток лазерних систем імітації вогневого ураження (MILES) дозволяє проводити навчання з тактичної підготовки з військовослужбовцями різних видів та родів військ, від стрільців та розвідників до танкістів, артилеристів та інших.

Відтак, за допомогою зазначених систем можна навчити військовослужбовців краще орієнтуватися на полі бою, відпрацьовувати не тільки стрілецькі навички бійців, але й імітувати повноцінний двосторонній вогневий контакт максимально наближено до реального бою, без ризику реального ураження. При цьому вітчизняні системи не поступаються закордонним аналогам, які активно використовують в арміях країн НАТО.

За словами Руслана Хомачка, для підготовки штабів створені та функціонують центри імітаційного моделювання бойових дій (JCATS). Основним інструментом підготовки у центрах використовується програмне забезпечення країн‑членів НАТО JCATS. Імітаційне моделювання стало потужним інструментом підготовки командирів і штабів збройних сил провідних країн світу до дій під час планування та ведення операцій.

Як відомо, система імітаційного моделювання JCATS – інтерактивний засіб моделювання, який дозволяє імітувати дії за участю багатьох сторін на рівні до окремих одиниць та використовується як засіб для проведення об’єднаних навчань, аналізу, досліджень, планування та розіграшу поставлених завдань.