17903728 1316231321786779 1162138363237182999 nУ справі крадіжки дитячих речей з автомобіля Уляни Флишко, керівниці Благодійного товариства "Мій тато захищає Україну" у квітні цього року, триває досудове розслідування. Про це Форпосту стало відомо із відповіді на запит до ГУ НП у Львівській області.

«На Ваш запит щодо кримінального провадження, розпочатого за фактом крадіжки у нічний час сумки з дитячими речами з автомобіля.., який належить Уляні Михайлівні Флишко, повідомляю, що кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 ККУ, розслідується слідчим відділом Галицького ВП. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні на даний час триває. Проводяться слідчі дії. Повідомлення про підозру на даний час нікому не вручалося», - таку відповідь отримали журналісти Форпосту.

18447940 1370503982987603 188027193 n

За словами потерпілої, Уляни Флишко, їй дуже сумно, що у нас таке відбувається. «Коли я була в Галицькому райвідділі, писала заяву (це було перед Великоднем у суботу), мені слідчі сказали, що подзвонимо, ознайомимо, хто буде вести Ваше кримінальне провадження. Але... досі чекаю на дзвінок. До мене ніхто так і не передзвонив... А часу бігати до них, розуміючи, як вони відносяться до таких справ, я просто не маю. Добре, що бодай через Вас побачила, яке кримінальне провадження розпочате за моєю справою», - прокоментувала ситуацію Уляна Флишко.

Водночас, невідомою залишається ситуація і довкола розслідування крадіжки із автомобіля з допомогою для бійців АТО, про яку волонтери повідомили у січні цього року. Нагадаємо, тоді волонтер, член благодійної організації «Допоможемо нашим захисникам разом» та Президент Благодійного Фонду «Будуємо Україну разом» Уляна Кузик із розпачем повідомляла, що вкрали все.

16115042 1346970038656848 3776205645966984982 n e1485334514941«Наша машина була припаркована біля самих дверей в під'їзд по вул.Головатого 9 (Залізничний район). Найцінніше, що вкрали – це ліки для дитини від діабету, які ми дуже довго шукали і які потрібні були терміново. Завдяки Фейсбук, ми тоді знайшли людей, які допомогли врятувати ситуацію, але було дуже шкода, бо реально тими ліками ніхто не скористався. Їх просто викинули, бо препарат вимагав особливого зберігання при низькій температурі. Його так і вкрали у сумці-холодильнику», - розповіла Форпосту Уляна Кузик.

За її словами, тоді одразу викликали слідчо-оперативну групу. «Разом із правоохоронцями ми ще наступного дня шукали свідків, камери відеоспостереження. Але дивно те, що вони не взяли відбитків пальців. Мені сказали, що, мовляв, «у нас не Америка». Але запевнили, що будуть шукати, що зроблять все можливе. Поки ніякого результату немає. Я постійно стежу за слідством. Але слідчі дуже часто міняються. Нашу справу вже, напевно, десятеро різних слідчих вели. Мене постійно перенаправляють від одного до іншого», - розповідає волонтерка.

Також вона додає, що серед вкраденого були особливі речі, які, можливо, можна було б відстежити. «Ми пропонували відстежити речі, бо серед вкраденого був інструмент з-за кордону, який робили під замовлення, були тактичні окуляри, придбані теж за кордоном і в нас таких немає. Такі речі повинні були б десь «вилізти». Але поки жодних результатів немає. Складається враження, що це нікому не цікаво», - підсумувала Уляна Кузик.

Форпост і надалі висвітлюватиме ситуацію із розслідуванням крадіжок із волонтерських автомобілів. Також ми уже підготували ще один запит в  ГУ НП у Львівській області щодо розслідування справи, про яку розповідає Уляна Кузик. Про відповідь повідомимо уже найближчим часом.