unnamed1010
фото умовне
Йдеться про земельну ділянку на вулиці Ярослава Раппапорта. Так, сьогодні, 30 листопада рішенням суду першої інстанції визнано незаконними та скасовано дві ухвали Львівської міської ради.

А саме - № 4680 від 14.02.2019 року «Про надання ТзОВ “Лемберг Медікал Центр“ дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Раппапорта, 6» та «Про затвердження ТзОВ “Лемберг Медікал Центр“ проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Я. Раппапорта, 6» під номером 4968 від 25.04.2019р.

Відтак, ця земельна ділянка була у постійному користуванні Комунальної 3-тьої міської клінічної лікарні.

Окрім того, земельна ділянка належить до земель історико-культурного призначення визначається розташуванням на них пам’яток культурної спадщини: знаходиться на території Старого Єврейського кладовища ХІV століття – 1855 рік, внесеного до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятку історії, охоронний № 2951-Лв; на даній земельній ділянці також знаходиться ще одна пам’ятка культурної спадщини - Будівля єврейського шпиталю, час створення - 1913 рік, місце розташування - м. Львів, вул. Я. Раппапорта, 8, охоронний номер – 1242, що внесено до Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, затвердженого Законом України від 23 вересня 2008 року № 574-VI. Про це повідомила адвокатка Тетяна Могінська на своїй фб-сторінці. 

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Лемберг медікал Центр» належить дружині бізнемена Григорія Козловського Юлії, а керівником фірми і є сам бізнесмен.

"Висловлюємо щиру подяку суддям господарського суду Львівської області Долінській О.З., Фартушку Т.Б., Сухович Ю.О. справедливе, неупереджене вирішення спору з дотриманням основних принципів господарського судочинства, зокрема: верховенства права та рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом", написала адвокат Могінська у своєму пості. 

Земельна ділянка надана для будівництва та обслуговування пологового будинку. Раніше ж, за історичними даними там знаходилась цвинтарна синагога з передпоховальною спорудою - моргом.