129701878 1272909866410515 7856647956549583007 nУ сесійній залі Львівської міськради нарешті завершився ремонт.  Сьогодні, 4 грудня, у великій сесійній залі Ратуші відбулась 1-ша урочиста сесія Львівської міської ради 8-го скликання, на якій новообраний міський голова Львова Андрій Садовий в присутності депутатів та поважних гостей склав присягу.

На початку засідання виступив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

"Я дякую Богу, що ми насправді маємо у Львові таку унікальну традицію. Ми майже єдині, хто розпочинає нашу роботу з молитви. Це є дуже серйозне свідчення тих цінностей, які для нас є найвищими. І найвищою цінністю для кожного з нас є Бог, в якого ми віруємо, якого сповідуємо. Саме сьогодні ми розпочинаємо нове служіння. Сьогодні свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. Іншими словами, ми молимось, що скарбниця Божої слави входить у дім Господній. А чи можете бути ви скарбницею Божої слави? А чи можете ви бути тими, в кого збережуться три найважливіші елементи протягом усієї каденції служіння?", — сказав капелан мерії Львова.

Потім Андрію Садовому вручили міські клейноди, після чого він зачитав присягу та виступив з вітальним словом.

Також на сесії обраними та зареєстрованими депутатами Львівської міської ради оголосили Мельника Юрія Миколайовича та Давидович Любов Павлівну, які також склали присягу.

Мер наголосив, що позиція і розвиток Львова — це приклад для України.

128883206 385434656209976 7577490812082287083 n"Сьогодні маємо історичний день для міста Львова, тому що в цій сесійній залі всі разом ми показали повагу до закону. Вийшов на трибуну голова територіальної комісії і зачитав рішення комісії, я, як міський голова, склав присягу, склали присягу депутати, які ще цього не робили. Тобто ми починаємо рухатися у правовому полі. Я налаштований на конструктивну роботу, тому що ці виклики, які перед нами стоять, мегаскладні, такого Україна і світ ще не бачили, як мінімум в цьому столітті. Тому наша праця має показати приклад для всієї України. Тому що Львів — це маяк: як Львів покаже приклад, так і українці будуть реагувати. Люди хочуть, щоби був розвиток, і я в вірю в це.

Ми взяли перерву у сесії для того, щоб перейти до наступних питань, які треба проговорити. Обрання комісій і секретаря міської ради потребують серйозного обговорення. А сьогодні в нас урочисте засідання, багато почесних гостей. Тому беремо перерву і готуємо наступне робоче засідання. Жодних святкувань сьогодні немає", — сказав Садовий.

48934C2B 2F5E 4105 88FA 32498C3102A0821BCE61 FC1B 49C1 BF48 84B95C634F7CДо слова, під час урочистої присяги запорукою збереження давніх традицій і зобов’язань голови та ради перед міською громадою, послужили такі клейноди: львівське Євангеліє, свідок найвищої присяги — книга української братської громади міста XVII ст., ланцюг бургомістра, що символізує нерозривність та обов’язок співпраці радників, а також міцність волі та духу львів'ян, печатка — символ владних повноважень та правомірності рішень, а також церемоніальні ключі від історичних брам міста — знак довіри та відповідальності перед громадою.

"Ми взяли перерву у сесії для того, щоб перейти до наступних питань, які треба проговорити. Обрання комісій і секретаря міської ради потребують серйозного обговорення. А сьогодні в нас урочисте засідання, багато почесних гостей. Тому беремо перерву і готуємо наступне робоче засідання", — додав міський голова Львова.