screenshot wwwfacebookcom 20201208 143651 5fcf73a37632e8 грудня близько 12:40 на перехресті Миколайчука - Липинського у Львові карета швидкої допомоги ледь не збила жінку, що переходила дорогу, пише 032.ua

Про це повідомив користувач фейсбуку Любомир Кравчук, який також оприлюднив відповідне відео з реєстратора свого автомобіля. У ролику можна побачити "швидку", яка з увімкненими проблисковими маячками повертає та стукає бампером жінку, що переходила дорогу на пішохідному переході на "зелене" світло.

Зі слів Любомира Кравчука, карета швидкої допомоги не увімкнула звуковий сигнал. На відео помітно, що львів'янка літнього віку після удару вціліла та продовжила рух.

Додамо, що згідно зі Законом України від 05.07.2012 № 5081-VI "Про екстрену медичну допомогу" (стаття 16, п.4-в), водії, пішоходи, велосипедисти та керманичі інших транспортних засобів зобов'язані не створювати перешкод для проїзду спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, який рухається з включеними проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом.

Як розповіла у коментарі 032.ua речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій, згідно з Правилами дорожнього руху (пункт 4.13), у разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом, пішоходи повинні утриматися від переходу проїзної частини або негайно залишити її. А пункт 4.14 ПДР забороняє пішоходам виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху та раптово виходити, вибігати на проїзну частину, у тому числі на пішохідний перехід.