krakivska 2
фото "Твоє місто"
Йдеться про приміщення на вулиці Краківській, 5. Як повідомляє "Твоє місто", ця будівля і продане приміщення є частиною пам'ятки національного значення.

Причому, реалізували лише з другого разу, занизивши вартість.

Так, Львівська міська рада продала приміщення першого поверху будинку на вул. Краківській, 5 за 14 млн грн. Йдеться про нежитлове приміщення першого поверху площею 70,2 кв.м у вже згаданому будинку. Електронний аукціон відбувся 17 грудня.

Раніше на першому поверсі будинку на вул. Краківській, 5 був магазин з посудом. Будинок є пам’яткою архітектури, управління комунальної власності ЛМР отримало дозвіл від Міністерства культури на його продаж.

Приміщення продали із другої спроби. Перший аукціон, який мав відбутись у листопаді цього року не відбувся, стартова ціна приміщення становила 15,6 млн грн.

Аукціон провели вдруге 17 грудня, зменшивши стартову вартість удвічі – до 7,8 млн грн.

У ньому взяли участь шестеро учасників. Переміг львів'янин Микола Кахничу, який запропонував за приміщення 14 млн грн.

За даними YouControl, львів’янин Микола Кахнич займається роздрібною торгівлею. Управління комунальної власності Львівської міської ради має підписати договір із переможцем аукціону.

Зазначимо, що будинок на вулиці Краківській, 5 зведений 1768 року на місці кількох кам'яниць першої третини XVII століття. Наприкінці 1870-х років будинок перебудували у стилі історизму. За часів Польської республіки у будинку знаходилася крамниця одягу Ґольдберґа і годинникарська майстерня, у повоєнні часи тут був магазин колясок і господарських товарів.