2576864У разі нападу Росії на Україну з боку окупованого нею Криму почнеться повномасштабна війна, мобілізовувати будуть всіх: як чоловіків, так і жінок. 

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю виданню «Фокус», пише Hromadske

На питання, чи можливий напад РФ із боку Криму, Зеленський відповів: «Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна».

За його словами, у такому разі українці воюватимуть, всі будуть мобілізовані — чоловіки й жінки — хоча це буде погано для населення України. Він вважає, що Росія це «прекрасно розуміє».

Зеленський зазначив, що особисто він вийшов би з мінських домовленостей, але Україна не може цього зробити, бо в такому разі європейці можуть зняти санкції з Росії й представників окупованих територій.

Крім того, за словами президента, зустріч радників у «нормандському форматі», яка мала відбутися у грудні, найближчим часом не відбудеться.

«По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз вона теж не відбудеться. Після того, як зустріч пройде, ми будемо готувати план з усіма датами. Складно, але рухаємося вперед. Це все план А», — нагадав він.

А про план «Б», як наголосив Зеленський, зараз «зарано говорити, оскільки це болюча і тонка дипломатія».