56356 317f4У Львові планують викупити 42 земельні ділянки, аби продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської. Для цього у міському бюджеті Львова на 2021 рік передбачать понад 10 млн грн.

Про це розповів в. о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник, пише Тvoemisto.tv

«Управління земельних ресурсів дало грошову оцінку для 20 ділянок. Для оцінки інших необхідно внести зміни в ухвалу, якою дозволити викуп землі, оскільки власники або перереєстрували ділянки на інших осіб, або внесли зміни в кадастр. Загалом 42 ділянки вартуватимуть приблизно 10 мільйонів гривень», – пояснює він.

Сергій Коровайник додає, що здебільшого власники землі погоджуються на продаж. Капітальних будівель на цих ділянках не було, бо земля у червоній зоні. Дорогу там планують ще з 90-х років.

«Окрім ділянок, оцінюють вартість майна і зелених насаджень. Після ухвали отримаємо дозвіл на викуп. Викупимо їх, оформимо на ЛКП «Львівавтодор». Тоді можна буде отримати містобудівні норми і обмеження, виготовляти проєкт дороги», – зазначив він.

Тож місто має викупити 42 ділянки на вул. Скнилівській. Їх раніше виділили дачному кооперативу «Урожай» для ведення садівництва.

Нагадаємо, про будівництво вул. Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона, заговорили ще у 2009 році. Тоді місто готувалось до футбольного чемпіонату «Євро 2012». Нову трикілометрову вулицю планували збудувати із чотирма смугами, велосипедною доріжкою та п’ятьма підземними і наземними переходами. На правих поворотах та виїзді з прилеглих вулиць запланували влаштувати додаткові смуги.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили.