p1eqkgpmjc1jggmpeou5br89sk4Львівські "Карпати" стали першим українським клубом, який зареєструвався на платформі донатів Patreon. Команда просить вболівальників фінансування. Про це повідомляють на офіційному сайті "Карпат".

"Друзі, цей день настав! Ми запустили революційний для нашого футболу проєкт – «Карпати» стали першим українським клубом з офіційною сторінкою на міжнародній платформі донатів Patreon.

Що таке «Карпати»? Назва? Історія? Емблема? Команда? Так, звісно. Але все це нічого не вартує без однієї складової – вболівальників. У «Карпат» більше немає власника-олігарха, який бавиться клубом на власний розсуд. Але у «Карпат» залишається одна з найбільших в Україні армій вболівальників. Тепер «Карпати» – це ви.

Для того, щоб перетворити ці пафосні слова на реальність, необхідні дві речі – відповідальність вболівальників і можливості впливу на клуб. Відповідальність – це усвідомлення, що без вашої підтримки і допомоги не буде жодного прогресу клубу, він взагалі може померти. А можливості – це інструменти впливу на діяльність «Карпат». Patreon якраз дає такі інструменти.

Система працює дуже просто – заходите на patreon.com/fckarpatylviv, обираєте щомісячний платіж, який вам підходить (3, 6, 15 або 30 євро) і вказуєте банківську картку, з якої ця сума буде списуватись автоматично (в гривневому еквіваленті). В разі чого ви можете відписатись в будь-який момент. Важливий нюанс – збір коштів на Patreon відбувається максимально прозоро, кожен відвідувач сторінки «Карпат» може бачити в режимі онлайн кількість патронів і загальну суму.

Чим більший ваш платіж – тим більше можливостей ви отримуєте. Весь перелік вказано на Patreon. Найголовніша можливість – ви станете не просто вболівальником, а отримаєте особливий статус і почнете певною мірою керувати клубом. Зустрічі з керівництвом, голосування в закритих опитуваннях, різні ексклюзивні права і т.д. А найцікавіша можливість – вписати себе в історію «Карпат» в прямому сенсі цього слова. Прізвище кожного, хто стане патроном «Карпат» до 1 лютого, ми використаємо в дизайні ігрової форми наступного сезону!

Ми розуміємо, що зараз клуб переживає не найкращі часи. Більшість вболівальників зайняли позицію «спершу зробіть щось – тоді ми подумаємо, чи вас підтримувати». Тому розраховувати на велику кількість патронів одразу – наївно. З іншого боку, ми сподіваємось на ваше розуміння, що саме в такі часи клубу найбільше потрібна підтримка вболівальників. Не лише віра і добрі слова, а поради, дії, фінанси.

Наша мрія – зібрати в майбутньому 10 тисяч патронів, тоді вболівальники закриють майже половину витрат клубу УПЛ! 5 тисяч вболівальників, які підтримують гривнею – теж буде фантастичним результатом і дуже серйозною допомогою клубу. Та навіть тисяча – це вже вагомий внесок, за ці гроші можна, наприклад, покрити витрати на догляд усіх полів.

Ми відмовляємось вірити, що на мільйонне місто і весь західний регіон не знайдеться хоча б тисяча людей, готових виділити 100-200 грн в місяць на улюблений клуб. Бо який тоді в усьому цьому сенс?" - йдеться у повідомленні.