skoto2Державна екологічна інспекція у Львівській області провела позапланову перевірку Боянецької сільської ради Жовківського району, на території якої у лютому цього року виявили скотомогильник приблизною площею 3 га та надали припис щодо усунення виявлених порушень.

Держінспектором встановлено, що припис щодо вжиття заходів з ліквідації виявлених несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на території Боянецької сільської ради не виконано. Зазначене є порушенням виконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища.

За результатами проведеної позапланової перевірки голову Боянецької сільської ради притягнуто до адмінвідповідальності згідно ст. 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення та надано повторний припис щодо усунення недоліків та порушень вимог природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, раніше Форпсот писав, що у селі Боянець Жовківського району виявили скотомогильник. На місце викликали слідчо-оперативну групу та еокінспекторів.