1 9 1348-річному українському водію автобуса, що скоїв ДТП поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, загрожує до 8 років ув’язнення. Йому висунули звинувачення у ненавмисному вчиненні аварії на наземному транспорті. Про це повідомляє видання PAP.

За попередньою інформацією окружної прокуратури Пшемисля, найімовірніша причина аварії – спроба водія зробити правильний маневр та з’їхати на місце стоянки. Він їхав зі швидкістю 96-97 км на годину, але безпосередьо перед аварією швидкість впала до 45 км на годину.

«Незаважаючи на те, що він їхав з дозволеною швидкістю по шосе, це була швидкість, не пристосована до маневра правильного поворту направо», – пояснила прокурорка Старжецька.

Відтак, водія-тернополянина звинуватили у вбивстві у наземному транспорті. За це йому загрожує позбавлення волі строком до 8 років.

Як додала прокурорка, під час допиту підозрюваного в лікарні, де він перебуває, чоловік заявив, що не може прокоментувати подію, бо не пам’ятає. Він також відмовився дати свідчення, їх надасть згодом, оскільки погано почувався. Наразі прокурор нзаборонив виїжджати водію з Польщі. Йому залишили паспорт, натомість поліція щодня відвідуватиме підозрюваного.