HZ0Ozp5e7bg 300x225Сьогодні, 29 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про розроблення детального плану території із зміною функціонального зонування території у районі вул. І. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової – території, де розташований стадіон «Сільмаш». Про це Форпосту розповів депутат ЛМР Сергій Івах.

«Депутати взяли до уваги моє звернення і тепер повинні будуть вестися подальші обговорення щодо того, якою повинна бути ця територія. Будуть громадські слухання, архітектори та інші спеціалісти розглядатимуть, що на цій території буде кращим. Тому контроль громадськості повинен бути і надалі», - прокоментував рішення виконкому Сергій Івах.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чалпінського, мова йде про зміну призначення цієї землі, інформує Львівський портал.

«Це є скандал довкола стадіону «Сільмаш», де з’явилися зони Ж-2, Ж-3 на тренувальних полях і мешканці вимагають змінити це. Ми цим рішенням міняємо  дозвіл на розроблення детального плану, який може внести зміни у зонування, щоб поміняти на землі громадського призначення», – повідомив він.

Нагадаємо, у березні цього року депутат Сергій Івах звернувся до міського голови Андрія Садового із запитом про внесення змін до містобудівної документації в частині зонування території стадіону «Сільмаш». «Актуальний генеральний план м. Львова не передбачав на цій ділянці багатоповерхової забудови, а відносив її до зони спортивних об’єктів… Давайте будемо принаймні берегти те, що залишилось, і працювати на перспективу та на благо інтересів громади та мешканців цього мікрорайону», - йшлося у запиті