186491384 184117180238455 4812432556456095912 nЗахід відбудеться вже цієї суботи та стане продовженням кампанії з облаштування простору за концепцією urban gardening поруч із колишнім міським розсадником між вулицями Дібровною та Мушака.

Організатори підготували цікаву та насичену програму, що складатиметься з навчально-практичних блоків про особливості вермикомпостування, мульчування, а також городництва та садівництва в міських умовах. Ще один воркшоп буде присвячений темі адаптації Львова до наслідків кліматичної зміни за допомогою різнотрав’я та буде містити елементи “арт-терапії”:

Як йшлося раніше, ми хотіли б, щоб це простір став майданчиком для популяризації не тільки теми міського садівництва, а й інших природоорієнтованих рішень. Тому цієї суботи - у Всесвітній день захисту клімату - будемо також говорити про присутність кліматичної зміни у нашому житті та потенціал міських газонів з точки зору адаптації до її наслідків. А паралельно займемося декоруванням дерев’яних інформаційних табличок, які згодом будуть встановлені по Львову як нагадування про важливість цієї теми”, — прокоментувала подію Анжеліка Зозуля, співорганізаторка та членкиня ГО “Плато”.

Початок заходу запланований на 10:00. Стежити за оновленнями та заповнити реєстраційну форму можна за посиланням.

Нагадаємо, що перша толока в межах простору відбулася 24 квітня. Тоді львів’яни за ініціативи ГО “Плато”, ЛМГО “Екотерра”, ГС “Пермакультура в Україні”, управління екології та природних ресурсів ЛМР, протягом кількох годин впорядковували зелені насадження, прибирали сміття та скло, а також облаштували в межах простору перші грядки.