NK oblrada
Фото: 5 канал
Національний корпус на власній сторінці у Facebook висвітлив свій погляд на вчорашні події під стінами обласної ради у Львові. Основну вину за вчорашні сутички в НК поклали на працівників поліції, які нібито «повели себе вкрай непрофесійно».

«Депутати обласної ради попередньо дали обіцянку активістам ухвалити під час засідання звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з підтримкою зазначених вимог. Через свідоме затягування деякими депутатами голосування, ситуація була доволі напруженою. Активістам стало очевидно, що депутати не винесуть дане питання на голосування. В цій ситуації вкрай непрофесійно повели себе працівники Національної поліції, спровокувавши активістів на конфлікт. Коли активісти ввійшли до сесійної зали, депутати закрили засідання, знехтувавши не лише вищезазначеними вимогами, але й іншими важливими для області питаннями. Активісти змогли домогтися тільки публічних обіцянок голови обласної ради та керівників фракцій про підтримку звернення на наступному пленарному засіданні в четвер, 1 червня», - йдеться у зверненні Національного корпусу.

Активісти НК пообіцяли виставити безстроковий пікет під Львівською обласною радою і вимагають притягнути до відповідальності посадових осіб Національної поліції, винних у провокуванні конфлікту.

Нагадаємо, вчора, 30 травня, представники ВО «Свобода», ГО «Сокіл», Національного корпусу та «Правого сектора» під час сесії облради проводили пікетування під стінами облради з вимогою до депутатів ухвалити звернення до президента України Петра Порошенка і до Верховної Ради щодо прийняття закону "Про амністію у 2016 році", який так і не був підписаний президентом.

Після цього у приміщення Львівської обласної ради увірвалася сотня некерованих молодиків. Вони увірвалися у сесійний зал, напустили газу, представлялися представниками націоналістичних організацій. Кидаючи димові шашки, вигукували націоналістичні гасла. Під час сутичок були постраждалі.