000 98У пам'ять про ненароджених або тих, які завчасно пішли із життя. У Міжнародний день дітей у Львові відбудеться акція в підтримку батьків, які втратили своїх кровинок. Це спільний проект Першого жіночого ветеранського простору «Рехаб» та громадської організації «Слід життя». Разом із жінками, які перенесли важкі втрати, організатори акції пошиють символічні черевички. Їх передадуть психологам, які працюють із родинами, що не дочекалися дитинки або втратили її у короткий період після народження.

Такі акції, за словами організаторів, активно поширені закордоном, мають позитивний вплив на цільову аудиторію і потребують популяризації в Україні.

«Коли під час вагітності мама отримує сумнівний або фатальний діагноз своєї дитинки, перед нею відкривається прірва, спричинена самотністю, страхом, непевністю, в якій медичні працівники часто не відважуються запропонувати чи порадити щось більше. Ми допомагаємо батькам якнайповніше провести час короткого й безцінного життя своєї дитини в любові, а також підтримати подружжя в момент зустрічі, знайомства і одночасно прощання зі своїм немовлятком», - зазначає засновниця та голова ГО «Слід Життя» сестра Юстина Голубець.

«Перший жіночий ветеранський простір Рехаб» долучається до організації акції, оскільки ця тема нам дуже близька. Ми допомагаємо ветеранкам війни у питаннях гінекології та репродуктології. Бувають випадки, коли доводиться підтримувати жінок у складних ситуаціях втрати діток. Тому ми дуже добре розуміємо важливість таких проектів і популяризації інформації про допомогу, яку можуть отримати родини, що опинилися один на один із горем», - наголосила керівниця ГО «Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» Марія Петришин.