image 20210618140749 5За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито протиправну діяльність з незаконного зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Встановлено, що в одному із населених пунктів Червоноградського району жителі Львівщини організували схему незаконного збуту спирту, з якого пізніше виготовляли фальсифіковані алкогольні напої із підробленими марками акцизного податку.
Готовий товар згодом реалізовували через мережу гуртової та роздрібної торгівлі в регіоні.

Під час проведення обшуків виявлено та вилучено близько 24 т спирту невідомого походження, орієнтованою вартість якого на «чорному ринку» становить 7 млн грн, вантажні автомобілі, на яких здійснювалось його транспортування, цистерну, бочки та обладнання для розливу.image 20210618140703 2
Слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини справи та особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення. Вирішується питання про накладення арешту на майно.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.