1461585566Від сьогодні, 2 червня, і до початку опалювального сезону у Львові гарячу воду споживачам подаватимуть з 5.00 до 23.00. Відповідне рішення під час свого засідання прийняв Виконавчий комітет Львівської міської ради, передає ІА ZIK.

«Станом на сьогодні підприємства з теплопостачання у Львові перебувають у складній ситуації, оскільки вони входять у ремонтну кампанію, кампанію з випробування мереж. Натомість держава з одного боку боргує пільги та субсидії. Сума з лютого становить приблизно 250 млн грн. З іншого – застосовує негайний адміністративний та юридичний примус для стягнення заборгованості за спожитий газ. А більшість грошей за пільги і субсидії якраз має бути скерована на оплату блакитного палива», – повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури, начальник управління інженерного господарства Олександр Одинець.

Він додав, що зростає збитковість «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго через падіння кількості споживачів: «До прикладу, за минулий рік кількість споживачів зменшилась на 29%. Практично 40% користувачів не споживають гарячої води взагалі, 30% – до одного кубічного метра на місяць. Це свідчить про високі втрати гарячої води».

«Законодавство має регулювати ситуацію, коли на будинку є загальнобудинковий лічильник і є квартирні лічильники. Прийняття законодавства, яке би регулювали цю ситуацію, затягується. Натомість ми маємо 51% різниці між показами загальнобудинкового лічильника і сумою усі квартирних. Це свідчить, що люди послугу отримують, а не оплачують, хитрять, ставлять магніти. А підприємства несуть збитки», - додав Сергій Бабак, цитує прес-служба ЛМР.

«Кажіть прямо: «Крадуть воду у великих кількостях, ставлять магніти і інші речі «чудять», – заявив міський голова Андрій Садовий, пише ІА ZIK.

Водночас заступник міського голови Сергій Бабак додав, спочатку розглядали варіант вмикати гарячу воду лиш чотири години на добу – на дві години зранку і на дві години ввечері. Однак поки вирішили обмежити подачу на ніч.