IMG 1454Як важливо стоячи під кулями на передовій, переглядаючи все своє життя, донести ці відчуття до тих, хто просто собі мирно живе, так, ніби в Україні немає вже 7 років війни. З досвідом участі у бойових діях та кардинально іншим сприйняттям світу, головною метою проекту «Nekiy», є змога донести до людей глибинний сенс буття. Адже тільки на війні, коли ти віч-на-віч залишаєшся зі своїми думками під шквальним вогнем, ти розумієш ціну людського життя.

Про проект повідомила Олеся Дацко.

Споглядаючи постійні бомбардування, напевно, значно краще розумієш що є цінним у цьому житті.
Тому творчий тандем воїна, який зараз воює на передовій на Сході Микити Шандиби, і студентки – арменеджерки Львівської національної академії мистецтв Марти Іськів задумали проєкт #Nekiy, в якому Микита збирає крилаті вислови воїнів АТО/ООС, а Марта, поки Микита воює, допомагатиме друкувати вислови і думки воїнів на одязі , підписуючи їх псевдонімами, під якими воюють хлопці і дівчата на Сході України.

Вони подали цей проєкт на конкурс "Big idea challenge" в межах програми “Creative spark” від Британської ради в Україні.

І з 900 проєктів, поданих на конкурс, навіть британці оцінили важливість проєкту Марти і Микити. У конкурсі беруть участь відеопітчі (короткі анломовні відео, в яких можна лише розказувати про проєкт). Тому він увійшов до топ-12 фіналістів з України та трійку найкращих соціальних проєктів, поданих від України.
І зараз саме від нас усіх залежить, чи переможе цей проєкт. І чи голос піхоти почують люди у містах та селах нашої держави … через одяг!

Підтримати проєкт можна просто натиснувши “Vote for this idea” за цим посиланням.

Голосування триватиме лише до 18 липня 2021 року. Тому часу обмаль!

Ось відео, яке Микита та його побратими зняли на день піхоти і воно розлетілося Інтернетом:

Хай голос тих, хто береже наші життя, чують ті, кого вони оберігають! Так ми зможемо краще зрозуміти та оцінити звитягу тих, хто щоденно ризикує життям за наше мирне небо!

Вони – рятують нас! Давайте підтримаємо їх!