a630 360 1609434456 595
фото умовне
Так, до Львова надійшло 64350 доз вакцини Moderna зі США. Це мРНК-вакцина, розроблена компанією Moderna, і схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Нею вакцинуватимуть здебільшого колективи. І, як стало відомо цією вакциною сьогодні розпочали застосовувати для щеплень по Україні.

Її ефективність – 94,1%, як повідомили у департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

Ця партія вакцин призначена для використання мобільними бригадами, які вакцинують організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів. Для захисту від коронавірусної інфекції потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

«Для багатьох людей вакцинація має свої перестороги, однак вона є абсолютно безпечною, захищаючи від хвороби та її наслідків. Невакциноване населення має високий ризик зараження.

Якщо вірус продовжить швидко рухатися, особливо в місцях з низьким рівнем вакцинації, то ми можемо спостерігати спалахи інфекції SARS-CoV-2.

Оскільки нові варіанти вдвічі швидше призводять до госпіталізації, вакцини ефективно знижують цей ризик», – проінформував Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної хвороби у Львівській області.