1.TrostyanУ період з 31.07.2021 по 01.08 2021 Славсько перетвориться на столицю українського історичного фанку! Фестиваль "Славсько ФАНК" пройде під відкритим небом.

Головною ідеєю фестивалю є - Український фанк, який зародився на нашій естраді ще у 70 роки, задовго до здобуття Незалежності. Яскраві водоспади хітів незрівнянної краси, екстравагантні вишиті костюми і феєричні кліпи, зняті на лоні карпатської природи - це все про Українську музику 60х-70х.

А головне – цей саунд був самобутній і водночас абсолютно суголосний із тогочасними світовими музичним тенденціям. Які долинали до України, попри "залізну завісу".

Зараз ця музика починає своє відродження під новою назвою “вусатий фанк” та потроху повертається до українців. Про український фанк знімають документальні фільми, діджеї шкварять із нього сети, а натовпи людей, як і колись, танцюють в енергійних ритмах. Фанкова музика – крута, сучасна і заслуговує бути знову в трендах – українських радіостанцій, youtube і колонок нашої молоді.

Тож саме час провести “Фестиваль української естрадної музики” у найстарішому українському гірськолижному курорті Славську!

Чому ж саме у Славську? - запитаєте ви.

Все просто: Славсько, як і український фанк, саме зараз переживає своє відродження. Курорт був оздоровчим прихистком для автро-угорської еліти, мав трамплін і підйомник на кінній тязі за поляків, став центром гірськолижного спорту за часів СРСР. А сьогодні тут можна просто добре відпочити. І влітку, і взимку. Зрештою Славсько – це карпатські краєвиди, на тлі яких знімали ті самі фанкові кліпи.

Українська естрадна музика 60х-70х самобутня, але й універсальна. Вона “качає” європейців і американців, які фанатіють від “The Beatles”, “The Rolling Stones”, Джеймса Брауна та інших світових зірок. Саме тому фестиваль "Славсько-Фанк" має потенціал стати музичною візитівкою України і презентувати нашу культуру на міжнародному рівні.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ:
Головна Сцена
31 липня
LATEXFAUNA
Зіновій Гучок
Степан Гіга
Воплі Відоплясова
Dj C.J. PLUS
DJ Max Naumenko

01 серпня
Народні колективи
Our Atlantic
ВІА Кобза
Василь Зінкевич
ВІА Арніка

МИСТЕЦЬКИЙ СИМПОЗІУМ СКУЛЬПТОРІВ
З 20.07 - 1.07 буде відбуватися мистецький симпозіум в рамках фестивалю мистецький симпозіум п’ятьох скульпторів Романа Кикти, Наталі Лейкіної, Андрія Турянського (Львів), Михайла Левченка (Київ) та Марини Товкач (Запоріжжя).

Ескізи народжуватимуться прямо в Славську, адже довільні форма та розміри вапнякових блоків із кар’єру с. Демня, що на Львівщині, диктуватимуть митцям власні «правила» й впливатимуть на створювані образи. По завершенню заходу скульптури будуть встановлені на центральній алеї Славська.

А також в рамках фестивалю буде працювати кінозона, зона майстер класів, дитяча зона, та фудкорт традиційної бойківської та класичної вуличної їжі.

Контакти:
Владислав Крупко - 0958005016