photo 2021 07 26 11 44 56Уже цього тижня вийде з друку нова книга відомої казки з Львівщини Лесі Кічури «Добрі мамині казки. Найкращі». Це вже 7-ма авторська збірка лауреатки премії ім. Н. Забіли та письменниці, котра яскраво увірвалася у літературний процес зі своїм соціально-книжковим проєктом «Добрі мамині казки» ще навесні 2017 року. Відтоді авторка щороку намагається тішити малечу новими казками саме перед початком навчального року.

Казкарка зізнається, що ця книга для неї особлива, адже до неї увійшли найпопулярніші 22 історії, відтак обсяг запланованої збірки зріс удвічі і книга аж матиме 132 сторінки. До того ж під час зустрічей довелося робити опитування серед діток, які казки з попередніх збірок їм запам’яталися та сподобалися найбільше, щоб за дитячими вподобаннями обрати саме ті історії, які увійдуть до збірки «Найкращі».

Зважаючи на те, що тиражі попередніх трьох збірок: «Добрі мамині казки» (2017), «Добрі мамині казки. Мандри» (2018), «Добрі мамині казки. Улюблені» (2019) вичерпалися до останнього примірника, а читачі просили тих же найперших пригод, аби мати їх у своїй колекції – довелося погодитися на видання саме найкращих вибраних текстів.

«Я дуже тішуся, що цю ідею мені вдалося зреалізувати. Адже завдяки тому, що попередні збірки для нас ілюструвала відома київська художника Катерина Іванова, наша нова книга наповнена неймовірними малюнками! Ілюстрації Катерини дуже особливі! Вони милі, справжні й талановито виконані до найменших деталей. Тож я завжди кажу, що завдяки праці художника мої казки отримують неймовірну естетичну візуалізацію, адже діти «люблять книги очима». До нової книги ми також додали 3 казки з дебютної збірки, проте Катерина Іванова не мала змоги попрацювати над ними зараз. Тож «Турботливу корівку», «Медову ласунку», «Перший сніг малого ельфа» для нас ілюструвала Вікторія Дунаєва. Вона знайома моїм читачам за малюнками з останніх книг («Музей іграшок» та «Дивовижні пригоди»).photo 2021 07 26 11 45 05

Також на сторінках цієї книги оселилися 3 чудові історії зі сторінок збірки «Добрі мамині казки. Мандри». Йдеться проісторії: «Єнот-детектив», «Як море собі друзів шукало», «Казку про жабку, чарівну пір’їнку і балет».

Зокрема казка про жабку, яка мріяла навчитися танцювати балет – одна з улюблених казкопригод у моїх дорослих читачів. Дуже часто на читаннях до мене підходили мамусі і щиро зізнавалися, що саме такої мотивуючої історії їм дуже бракувало в дитинстві, адже тоді вони б не боялися долати перешкоди і сміливіше йшли до своєї мети! Для автора дитячих казок такі слова дуже цінні.

Чимало наших друзів учителів уже побачили анонс нашої нової книги, тож відразу почали писати у приватні повідомлення, що хочуть із початку вересня бачити нас із новою збіркою на авторських зустрічах-читаннях для своїх маленьких вихованців.

Ви навіть не уявляєте, з яким очікування я чекаю вересня, неймовірних дитячих усмішок, зацікавлених очей і казкування без кінця! Творення казок і спілкування з читачами віч-на-віч – то неймовірно вишукана авторська нагорода за творчість!" – зазначила письменниця у розмові з нами.