a25e59a3a31f786604b9437906ca88e1c2a7b9b8Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на сайт Бєщадського відділу прикордонної служби, на сьогодні на підкарпатській ділянці кордону з Україною виявлено вже майже 2,5 тисячі фальшивих документів, з якими українці їхали до Польщі.

В основному, це фальшиві “освядчення” або довідки про навчання в польських освітніх закладах. Для порівняння, за весь минулий рік таких фальшивок було виявлено майже на 500 штук менше, а в 2019 році - аж втричі менше.

Одну з останніх спроб перетнути кордон до Польщі на підставі підробленого документу виявили в Корчовій. 29-річна українка їхала разом з донькою й продемонструвала прикордонникам документ, який начебто засвідчував, що дитина навчатиметься в одній із варшавських шкіл. Детальна перевірка показала, що документ був фальшивим. Це підтвердили й у самій школі, яка фігурувала в ньому: дирекція зазначила, що не видавала такого підтвердження.

Громадянка України визнала свою провину й добровільно прийняла покарання: 4 місяці в'язниці умовно з іспитовим терміном 1 рік.

Також кілька днів тому в Корчовій польські прикордонники затримали 4-х громадян України, які пред'явили фальшиві довідки про COVID-щеплення. Усіх повернули назад й покарали так само 4-ма місяцями в'язниці умовно з іспитовим терміном 1 рік. з початку цього року