IMG 8942Ректорам львівських вишів комісія рекомендує заселяти в гуртожитки лише вакцинованих студентів. Такі заходи, на думку посадовців, мають запобігти можливому спалаху Covid-19 на початку нового навчального року.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

На початку осені розпочнеться навчання, отже життя у місті та області активізується. На Львівщині категорія студентів складає понад 100 тисяч осіб. Тим самим збільшиться ризик поширення вірусу COVID-19 здебільшого, серед молоді. Відтак, члени комісії рекомендують керівникам навчальних закладів (зокрема, ректорам вищих навчальних закладів) проводити заселення студентів у відомчі гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від COVID-19.

«Станом на зараз на Львівщині провакциновано понад 420 тисяч осіб. Попри те, що зараз ми маємо достатню кількість доз вакцин проти вірусу, стає дедалі важче організовувати людей зробити щеплення. Необхідно розширювати мережу закладів, у тому числі торговельно-розважальних, в яких можемо організувати додаткові центри вакцинації. Окремо зауважу, якщо ми говоримо про конкретну галузь, то закладам освіти рекомендовано розпочинати навчання офлайн лише у випадку вакцинації 80% викладацького складу», – повідомила Наталія Іванченко, експерт ДОЗ Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, районні державні адміністрації та територіальні громади мають вжити конкретні заходи, які б підвищували рівень вакцинації населення у Львівській області.