ACB15589 5AEC 4091 BD00 E0B0B30405AB38-річному чоловікупротягом 20 років не міг поставити діагноз жоден лікар. І лише два тижні тому він дізнався: у нього рідкісна патологія – синдром Ігла.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Недуга у Тараса проявилася у 18-річному віці. Тоді він мало не потрапив у ДТП через раптове оніміння кінцівок. Відтоді чоловік боявся сідати за кермо.

Хвороба перешкоджала його музичній кар’єрі Тараса, оскільки піід час співу впродовж багатьох годин посилювався тиск на важливі судини та біль ставав нестерпнішим. Ліки ж не допомагали.

Через 20 років у нього виявили небезпечний відросток і скерували на обстеження до лікарні. Оперативне втручання Тарасу потрібно було провести якнайшвидше, так, як йому загрожував інсультом.

“Хвороба спричинила у Тараса зростання шилоподібного відростка скроневої кістки у анатомічно складних місцях, що зумовлювало численні ризики. Усього 3 мм до сонної артерії та 6 мм до нервового сплетіння вимагали точності рухів . За допомогою зовнішнього доступу спеціалісти відділення щелепно-лицевої хірургії виділили всі життєво важливі артерії і відсікли шиловидний відросток ультразвуковою установкою «П’єзотомом». Та врешті видалили усю окостенілу зв’язку розміром 8 см. Пацієнта із таким рідкісним синдромом команда щелепно-лицевої хірургії у нашій лікарні прооперувала вперше”, – йдеться у дописі.50F0EA43 234A 4B1D 998A B93DBBD080CB

Одразу після операції пацієнта перестав турбувати ниючий біль та раптові оніміння кінцівок.

Тепер чоловік відновить свою музичну кар’єру та знову зможе сісти за кермо автомобіля.