58d69d94ce4db3743516204991349092898Жидачівський районний суд оштрафував слідчого районного відділу поліції Ростислава Зіняка, якого затримали нетверезим за кермом. Поліцейський заперечив, що керував автомобілем п’яним, однак не зміг цього довести.

Про це інформує Zaxid.net.

У постанові суду вказано, що о 1:00 ночі 5 травня Ростислава Зіняка зупинила патрульна поліція на перехресті вул. Мазепи–Кобзарева у Жидачеві. Як виявили патрульні, слідчий Жидачівського відділу поліції керував машиною Citroen Berlingo у стані алкогольного сп’яніння. Проте він відмовився проходити медичний огляд на стан сп’яніння, вказавши, що не довіряє драгеру. Пізніше, коли його направили у лікарню, він також відмовився від тесту на вміст алкоголю у крові.

Протокол про нетверезе керування Ростислава Зіняка 27 вересня розглянув Жидачівський районний суд. Під час розгляду справи Ростислав Зіняк заперечив, що був нетверезим за кермом. Він також заявив, що просив взяти у нього аналіз крові у лікарні, але йому відмовили у цьому.

Суд взяв до уваги докази у справі, зокрема відеозапис патрульних, де видно, що Ростислав Зіняк відмовився як від перевірки на драгері, так і від перевірки у лікарні. Таким чином суд підтвердив винуватість поліцейського у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Суддя Святослав Сливка визнав слідчого Ростислава Зіняка у керуванні автомобілем у нетверезому стані. Його оштрафували на 17000 грн та позбавили права керувати автомобілем на рік. Порушник ще має можливість подати апеляцію на це рішення суду.