4677856745У травмпункт 8-ї міської клінічної лікарні Львова звернувся повітряний гімнаст львівського цирку Сергій Кравченко зі скаргою на біль у руці, яку він ушкодив під час тренувань. Після обстеження йому поставили діагноз: «Травматичний розрив сухожилля лівого біцепсу».

Про це інформує Zaxid.net.

У таких випадках без операції не обійтися, тож гімнаста скерували в травматологічне відділення лікарні.

Допомогти пацієнтові позбутися травми, як повідомив завідувач травматологічного відділення Юрій Вовчко, можна було двома способами: просвердлити кістку і прикріпити до неї розірвані тканини за допомогою спеціальних ниток. Але тоді пацієнт мусить тривалий час, приблизно місяць, бути у гіпсі і згодом йому знадобиться доволі тривала реабілітація. Така операція триває приблизно 1,5 години.

«Ми вирішили усунути цю проблему сучасним способом - прикріпили розірвані тканини до кістки за допомогою анкерного гвинта. Операція тривала всього 30 хвилин і дала хороший результат: пацієнт вже на третій день почав розробляти руку», – каже Юрій Вовчко.

6 жовтня, повітряний гімнаст Сергій Кравченко приїхав у лікарню на контрольний огляд. З рукою все гаразд. Він повідомив лікарям, що вже поступово повертається до звичних йому навантажень і незабаром працюватиме під куполом цирку.


https://zaxid.net/news/