1 5Цього тижня відбулося підписання договору про інвестиційну діяльність щодо будівництва багатоквартирного будинку за адресою вул. Величковського, 84 для працівників Львівського національного університету імені Івана Франка.

Земельна ділянка в Рясному-2, на якій заплановане будівництво, має державну форму власності і уже багато років закріплена за ЛНУ. Про будівництво тут житла для освітян мова йшла вже віддавна і ще у 2018 році було досягнуто домовленості із забудовником – ТзОВ “CNL Grouр” з міста Хмельницького, пише Діло.

Як тоді повідомлялося, у житловому комплексі, який тут планували спорудити, працівникам університету пропонували викупити квартири за пільговою ціною – 7,5 тисяч гривень за один квадратний метр (для інших покупців мінімальну ціну встановили у розмірі 11,5 тис. грн за квадрат). Для працівників ЛНУ у житловому комплексі на Величковського повинні були виділити 11% від усього збудованого житла – орієнтовно 47-49 квартир загальною площею 2 200 квадратних метрів.

Але минуло три роки і в березня 2021 року проректор Університету з навчально-виробничої та адміністративно-господарської роботи Василь Курляк повідомив, що хмельницька фірма надіслала листа, в якому йдеться про неможливість “забезпечення реалізації інвестиційного проєкту по будівництву багатоквартирного будинку за згаданою адресою”. Відтак, розпочалося ознайомлення з пропозиціями інших потенційних інвесторів. Одним із них було львівське підприємство “Буд Інвест Ком”.

2 6Візуалізація проєкту будівництва, lnu.edu.ua

Представники цієї будівельної компанії презентували візуалізацію інвестиційного проєкту й представили інформацію щодо термінів будівництва, планованої вартості реалізації квартир та можливої знижки на придбання житла для працівників університету.

19 жовтня цього року ректор ЛНУ професор Володимир Мельник оголосив, що університет отримав дозвільні документи на будівництво від Міністерства освіти і науки України. Відтак договір про інвестиційну діяльність щодо будівництва багатоквартирного будинку за адресою вул. Величковського, 84 для працівників університету було підписано. Наступним кроком стане виготовлення проєктно-кошторисної документації.

3 5Місце розташування земельної ділянки

Директор ПП “Буд Інвест Ком” після підписання цього договору з університетом запевнив, що уся процедура реалізації проєкту буде прозорою, і заявив про відкритість компанії до спілкування.

З відкритих джерел відомо, що будівельна компанія “Буд Інвест Ком” існує вже вісім років. Її засновком, окрім згаданого Володимира Матвейцева, є також львів’янка Оксана Швець, внесок якої у статутний фонд підприємства вдвічі більший. Ці бізнес-партнери є також співвласниками ще одного будівельного підприємства — зареєстрованої у 2020 році у Дрогобичі фірми “Амсет Тех Строй”.

Володимир Матвейцев проводить різносторонній бізнес і не обмежується лише будівництвом. Йому також належить частка власності у ПП “Будзалізобетон”, яке, попри будівельну назву, в основному займається здачею в оренду та в експлуатацію нерухомого майна, у ТОВ “Леоконсалтинг Груп” (такий же вид діяльності, як і в попередньої фірми), ПП “Будівелька компанія “Садиба” (будівництво), ТОВ “Санманей” (виробництво електроенергії).

З оприлюдненої на сайті НАЗК електронної декларації відомо, що дружиною Володимира Матвейцева є працівниця прокуратури Львівської області Ірина Матвейцева, яка займає посаду прокурора відділу. Подружжя виховує двох синів. У спільній власності подружжя та дітей перебуває квартира у Львові загальною площею понад 110 кв.м.

У Володимира Матвейцева у Львові є ще одна окрема квартира площею 33,5 кв.м., а також невеличка земельна ділянка в селі Рясне-Руська площею 418 кв.м. У його дружини-прокурорки — будинок на 248 кв.м та дві земельні ділянки площею 1 729 кв.м. та 624 кв.м. у селі Рокитне, та ще один клаптик землі на 600 квадратів у Дублянах.

У декларації вказано також нежитлове приміщення у Львові загальною площею аж 1758 кв. м., вартість якого 1 мільйон гривень і яким подружжя має право користуватися 183 дні упродовж року.

Володимиру Матвейцеву належать два автомобілі — BMW Х5 2011 року випуску та Porsche Сayenne, 2013. Також він має у власності два місця для паркування у Львові.