263682149 2759768720991354 8225021481729860466 nСекретар ЛМР Маркіян Лопачак зареєстрував петицію до президента з вимогою встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та за наругу над пам'яттю жертв геноциду Українського народу.

Якщо петицію підпишуть 25 000 людей, президент буде змушений відрегувати. На даний час зібрано всього лиш 492 голоси, а залишилось 83 дні. 

"У 2006 році український парламент ухвалив Закон «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», яким визнав Голодомор геноцидом Українського народу.

У Статті 2 цього Закону зазначено: «Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним». Втім, жодного покарання за недотримання цієї норми українське законодавство не передбачає. А це означає, що будь-яка особа може вчиняти наругу над пам’яттю жертв геноциду, зневажувати гідність української нації і не нести за це ніякої відповідальності.

Така ситуація є неприпустимою. Тому просимо Вас скористатися своїм правом законодавчої ініціативи, підготувати та внести на розгляд парламенту проект закону про зміни до Кримінального кодексу України. А саме — встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та за наругу над пам’яттю жертв геноциду", - йдеться у петиції.

Нагадаємо, у Львові стався скандал з вечіркою блогерів у Будинку вчених у Львові, яку Олександр Заліско влаштував у день вшанування пам’яті Голодоморів.

На святкування до Заліска прийшли відомі українські блогери, аудиторія яких теж складає не менше мільйона підписників. Вони розважалися, брали участь у відвертих конкурсах і всі веселощі транслювали в “Instagram”.

Користувачів обурила така цинічна поведінка у день національної жалоби, особливої критики зазнав ведучий заходу, шоумен Володимир Остапчук, який опублікував сторіс із фотографією, яку підписав «голодна блогерська туса».