1 7638168761218Згідно з чинним законодавством нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років.

У  2022 році фахівці Держгеокадастру внесли відомості про нормативну грошову оцінку земель 328 населених пунктів Львівської області.

А від початку цього року, впродовж січня, до Державного земельного кадастру внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 117 населених пунктів Львівської області. Ці роботи здійснюються за підтримки Львівської ОВА, взаємодії з місцевими радами.

"Щорічно наші працівники організовують роботи з оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Львівщини, проводять заходи з підготовки землевпорядної документації. Ця робота координується та здійснюється фахівцями Держгеокадастру в інтересах громад, адже після оновлення нормативної грошової оцінки земель зростають надходження до місцевих бюджетів, одночасно зростає спроможність громад у вирішенні питань їх розвитку у майбутньому", - відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, цитує пресслужба відомства.

Також, вказується, що у 2022 році організували та завершили роботи з коригування (оновлення) нормативної грошової оцінки земель 177 населених пунктів Львівської області.

Нормативна грошова оцінка земель є необхідною для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Для зручності громадян передбачена можливість on-line замовлення витягу про НГО земельної ділянки через офіційний веб-сайт Держгеокадастру.