1 63727633872618732682Інвестиційна група Dragon Capital, що належить Томашу Фіалі, прокоментувала звинувачення від групи компаній IDS Ukraine.

У Dragon Capital заявили, що арешт та проведення одночасних конкурсів на управління корпоративними правами та майном є стандартною практикою щодо російських активів, пише LIGA.net.

"Кейс "Моршинської" є винятковим з незрозумілих причин. Це легко перевірити з публічно доступної інформації АРМА щодо проведення конкурсів на управління іншими активами. Арешт майнових комплексів не призводить до зупинки виробництва", – зазначають в інвесткомпанії. 

У Dragon Capital додали, що як потенційний учасник конкурсу, були б готові забезпечити збереження кількості робочих місць та відрахувань до державного бюджету на рівні не менше поточного.

"Також ми хотіли б звернути увагу менеджменту IDS Ukraine на те, що наявність досвіду у відповідній галузі є обов’язковою умовою для участі в конкурсі, тому участь в ньому конкурентів є цілком закономірною", – додали у компанії. 

Додамо, у червні 2022 року суд заарештував корпоративні права підприємств російського олігарха, які є одними з найбільших виробників мінеральної води в Україні. Восени 2022 року, за рішенням суду, АРМА отримало корпоративні права (зокрема Миргородського і Моршинського заводів), промислові зразки й торговельні марки підприємств групи.

10 лютого АРМА оголосило конкурсний відбір управителя для арештованих активів виробників мінеральних вод ТМ "Моршинська", "Миргородська" та Borjomi. В IDS Ukraine заявили, що проти вибору управителя для їхніх активів.

21 лютого інвестиційна компанія Dragon Capital закликала зупинити оголошений АРМА конкурс і оголосити новий з арештом заводів. В АРМА заявили, що виконують постанову суду.

Після цього в IDS Ukraine заявили, що компанія Фіали хоче прибрати конкурента, адже вони є виробниками "Трускавецької".