1 7638263872162873210 березня у Львівській ОВА відбулась установча нарада щодо його відкриття.

«Пів року тому у нас запрацював Офіс підтримки родин військовослужбовців, який за час своєї роботи показав гарні результати. Тепер завдяки підтримці держави у нас запрацює Регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими і ми зможемо покращити роботу у цьому напрямі. Сподіваюсь на плідну співпрацю усіх дотичних служб», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Вказується, що Координаційний штаб надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин. Громадська приймальня штабу консультує щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні, державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон.

«Координаційний штаб – це єдиний уповноважений орган в Україні, який займається всіма питаннями щодо полонених. Найголовнішим з яких є повернення наших захисників та захисниць з ворожого полону. У штабі працює вісім робочих груп. Вони займаються, зокрема, соціальними напрямами, питаннями реабілітації, постізоляції та реінтеграції питаннями міжнародного співробітництва. Для розуміння проблем центральний штаб, який територіально у Києві, разом з філіями щодня контактує з сотнями рідних та близьких тих, хто зник безвісти або перебуває в полоні. Результати нашої роботи сьогодні – це приблизно 2 тисячі людей, яких повернули з полону», – розповів керівник напряму роботи з родинами полонених  Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк.

Він додав, що в Координаційному штабі на постійній основі присутні представники всіх сил безпеки та оборони, які мають доступ до відомчих баз даних. Таким чином відвідувачі можуть отримати всі необхідні послуги за принципом «єдиного вікна». Це дозволяє забезпечити родини повним спектром послуг, які передбачає держава.

Західний регіональний центр працюватиме за тими ж напрямами та принципами, що і центральний.

Керівником Західного регіонального центру стала Анна Кузюта, яка є координатором Офісу підтримки родин військовослужбовців.  

«Тут, на Львівщині, комунікація військових і Офісу підтримки родин військових  налагоджена. І важливо, щоб ми так само ефективно могли взаємодіяти з іншими областями, які входять в Західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Спільними зусиллями полегшимо складні виклики, які є перед родинами військових», – зазначила вона.

Додамо, Львів став четвертим містом, де відкриється регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Такі раніше розпочали роботу у Миколаєві, Харкові та Вінниці.

1 638712618271362873

1 71637286328736233

1 6713267821632873321