1 12386

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує надати фінансування для капітального ремонту дороги М-09 на ділянці Львів – Рава-Руська з будівництвом об’їзної дороги.

Про це 19 квітня повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Через збільшення кількості автоперевезень на під’їзді до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» утворюються черги з великовагового автотранспорту до 20 кілометрів. Щодня дорогою М-09 на ділянці від Львова до Рави-Руської курсують близько 19 тисяч автомобілів.

“Щоб розвантажити цей шлях та відвести трафік великогабаритного транспорту від населених пунктів, адже це не лише питання комфорту, йдеться про безпеку для учасників дорожнього руху, вирішили збудувати автошлях в обхід Рави-Руської”, - зазначив Козицький.

Львівська ОВА, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області і Рава-Руська міська рада підписали меморандум про взаємодію та співробітництво. 

Документ передбачає, що:

  • Львівська ОВА співфінансуватиме 50% від необхідної суми на виготовлення проєктної документації у майбутньому договорі. 
  • Рава-Руська міська рада виступить замовником робіт з виготовлення проєкту та співфінансуватиме решту 50%. 
  • Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області зобов’язалася надати іншим сторонам необхідну інформацію для виготовлення проєктної документації та отримати проєктну документацію на будівництво разом із проєктами землеустрою для оформлення права на земельні ділянки, які знадобляться для будівництва, в тому числі шляхом їхнього викупу. 

“Окупант блокує морські перевезення, тому основне навантаження йде на автошляхи. Наше завдання зараз – спільно подбати про те, щоб вони були максимально проїзними та безпечними. Працюємо над цим як з усіма профільними службами у нашій державі, так і з закордонними партнерами”, - підсумував Козицький.