45930Не так давно, в мережі та громадськості Львівщини прокотилась інформаційна хвиля з відповідним суспільним резонансом щодо виставлення та продажу єдиного майнового комплексу Державного підприємства “Західний експертно-технічний центр Держпраці”.

Резонанс щодо цього підприємства цілком зрозумілий, оскільки організація надавала вузькоспеціалізовані послуги з охорони праці, навчання, метрології та сертифікації. Підприємство займало високі рейтингові позиції на ринку послуг серед експертних організацій Держпраці і за заявами нового керівництва після завершення всіх організаційних заходів у планах інвесторів залишалось зберегти колектив і розвивати підприємство. .

Проте, після продажі ДП «ЗЕТЦ» працювати спокійно працівникам установи не вдається. Теперішній стан речей та прихід «нових-старих» керівників не надає надій до покращення ситуації.

Як відомо, станом на сьогодні, неформально приступив до виконання обов’язків та керує підприємством Шайтан Віктор Анатолійович, який був керівником ДП «Львіввугілля». Шайтан Віктор Анатолійович був членом Партії регіонів та не пройшов люстрацію, оскільки у 2004 році був довіреною особою кандидата на пост президента України Віктора Януковича. І саме ця людина планує бути директором ДП «Західний ЕТЦ» та продовжувати відточені роками в Партії Регіонів навички розкрадання та розбрату.

Його безпосереднім радником та правою рукою є колишній начальник відділу ДП «Західний ЕТЦ», колишній заступник начальника управління Держпраці та раніше судимий і затриманий за отримання неправомірної вигоди Лісіцин Сергій Сергійович, що знаходиться в базі корупціонерів і не має права обіймати керівні посади.

Обидва ці одіозні персонажі не будучи працівниками державного підприємства проводять наради, дають протизаконні вказівки працівникам і використовують ресурси та майно підприємства на свій розсуд, а саме - користуються транспортними засобами Nissan Tiana та Toyota Prado.

Єдина офіційно призначена на тимчасове керівництво ДП «Західний ЕТЦ» це головний інженер Макар Ярослава Романівна, яка є родичкою Віктора Шайтана та будучи глибоко пенсійному віці є повністю підконтрольна та виконує всі вказівки обидвох вище вказаних осіб. Саме Ярослава Макар відповідає за фінансові питання та грошові потоки на підприємстві, підписує платіжки та розпоряджається нарахуванням премій.

Безпосередньо кадровий підбір також бажає кращого, оскільки на місця працівників, що масово звільняються набираються відомі та одіозні партократи без відповідного досвіду та повною відсутністю кваліфікації щодо займаної посади. Єдиним мотиваційним фактором приходу на нове місце праці є отримання прибутку та особистої вигоди.

Як результат такого кадрового підбору почалися масові скорочення працівників, які обурені поведінкою нового керівництва, затримкою з виплатою заробітної платні. Залякування та шантаж працівників і тиск на замовників це буденні справи колись прогресивного державного підприємства.

Вказана інформація надається не для того щоб очорнити а для того щоб допомогти в нелегкій справі боротьби з корупціонерами та оплічниками регіоналів і проявити світло на ситуацію, яка прямо призводить до гибелі державного підприємства ДП «Західний ЕТЦ», зубожіння трудового колективу та кладе чорну тінь на всю діяльність експертної організації.