832930223Під виглядом реабілітаційного центру для АТОвців забудовники отримали понад 3 га землі з чудовим транспортним доступом, з великою недобудованою будівлею (яка мала колись бути школою), поруч із лісом, з двома готовими термальними свердловинами у престижних Брюховичах.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Влодко Лучишин, радіоведучий та виконавчий директор радіо “Львівська хвиля”.

“Скарб, а не ділянка! Так от, цей скарб був БЕЗКОШТОВНО переданий селищною радою Брюхович у постійне користування підприємству ГО “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця”, яка обіцяла збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни. Чудова на перший погляд ініціатива, та от лиш, за інформацією громади, центр реабілітації мав займати лише 500 із 44 тисяч квадратних метрів загальної площі нового будівництва. А решта… Ну ми ж із вами розуміємо”, – йдеться у дописі.

Лучишин зазначив, що 21 вересня 2020 року – ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» та засноване нею підприємство громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», звернулись до БСР із документами для отримання ділянки під школою в постійне користування. І наступного ж дня – рішення виконкому про затвердження акту обстеження школи і дозвіл на демонтаж:

“За два тижні+ , – 8 жовтня – вже є акт обстеження зі свідченням непридатного для добудови стану і цього ж дня сесія знімає з балансу це незавершене будівництво.”

До слова, 13 жовтня «Львівська здравниця» просить змінити призначення земельної ділянки і вже 15 жовтня сесії БСР його змінює, а 20 жовтня безкоштовно надає в постійне користування. Наступного ж дня, 21 жовтня,  ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» звернулося по містобудівні умови й обмеження і вже через день їх отримало.

Лучишин додав, що далі Брюховичі стали частиною Львова:

“Чим, вочевидь і можна пояснити цей спринтерський темп. Почалися заяви в прокуратуру й поліцію, провадження, суди… але от зараз на згаданій території знову почалося нездорове пожвавлення, тож депутатським комісіям законності та екології довелося їхати на спільне виїзне засідання.”

Як повідомив радіоведучий, оскільки Львівська міська рада вбачає ряд порушень при передачі майна з власності громади і цінна земельна ділянка не може просто так передаватися з комунальної власності, депутатські комісії рекомендували юридичному департаменту Львівської міської ради звернутися до Генеральна прокуратура України та Міністерство внутрішніх справ щодо взяття розслідування у цій справі під особистий контроль. А також у найкоротші строки подати позови до суду щодо скасування незаконних рішень про списання школи, про передачу права постійного користування на земельну ділянку, про видачу містобудівних умов та обмежень, дозволу на зрубку дерев, також визнати право власності на об’єкт будівництва самої школи.

“На наступне засідання комісій запросимо представників ГО “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця” і вислухаємо ще й їхню позицію. Про що розповім окремо.

Дякую колегам-депутатам і колегам-чиновникам за швидку реакцію, а громаді за активність і пильність!” – підсумував Лучишин.

834393

930390