843934903На залісненій комунальній ділянці площею майже 3,5 га у Брюховичах вже частково вирубали дерева і викопали котлован для майбутньої забудови. Робить це запорізька компанія Sensar Development, яка не є власником будівлі, не купувала землю на аукціоні і навіть не платить оренду за її використання. Під виглядом реабілітаційного центру компанія планує забудувати територію комплексом приватних апартаментів. 

Нагадаємо, що у 2020 році влада Брюхович віддала цю землю безкоштовно, у постійне користування невідомому підприємству з дуже вдалою назвою «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», яка обіцяла збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни. Чудова на перший погляд ініціатива, утім центр реабілітації має займати лише 500 із 44 тисяч квадратних метрів загальної площі нового будівництва. Усе решта – різнопланова забудова, в тому числі й житло. Окрім того, це - територія, яка має в собі таку природну цінність як гарячі мінеральні води і вона повинна бути використана з максимальною суспільною користю. І це точно не житлобуд.

Місцеві мешканці почали збір підписів під колективним зверненням до Генеральної прокуратури щодо крадіжки земельної ділянки в громади, мер Львова Андрій Садовий звернувся до поліції, аби правоохоронці зупинили будь-які підготовчі чи будівельні роботи та перевірили законність рішень Брюховицької селищної ради, а представники будівельної компанії в той час вирішують вдатись до маніпулятивних захистів своїх інтересів та запрошують на земельну ділянку захисника Азовсталі Сергія Волинського "Волину".

Відео опублікував забудовник призовного віку, який хизується тим, що на території вкраденої у громади ділянки, присутній Герой України,  в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій "Волина" та його сестра Тетяна. З радістю ділиться інформацією, що компанія запускає крутий соціальний проєкт, однак сумнівним залишається те, що мета - допомога учасникам війни. Оскільки, як можна повірити в благі наміри будівельної компанії, якщо обіцяний реабілітаційний центр займе лише 1% забудови (500 м2)?!
В той час, коли командир "Азову" Денис Прокопенко повернувся до армії після полону та боронить українські землі на фронті, то "Волина" залучається до підтримки проєкту масштабної житлової забудови ділянки, яка де-факто є громадською рекреаційною землею, котру вкрали у громади.