4344343Громадськість Брюхович та Львова, а також правоохоронні органи звертають увагу на незаконність виділення у постійне користування земельної ділянки площею 3,46 га у курортній зоні Брюхович для будівництва апарт-готелів та офісів.

Про це йдеться на сайті з петицією.

Автор петиції Остапик Ярина зазначає, що земельну ділянку на вул. Широка, 2, Брюховицька селищна рада надала підприємству громадської організації осіб з інвалідністю у 2020 р. для містобудівних потреб з прямим порушенням Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», без наявності Детального плану території чи зонування, тому при наданні земельної ділянки не була забезпечена участь громадськості у обговоренні містобудівної документації та не було враховано територіальні ресурси – наявність на ділянці залягання термальних вод.

 “Земельна ділянка знаходиться у курортній зоні селища. Ділянки, які межують із ділянкою по вул. Широка, 2, заплановані та вже використовуються під рекреаційні, оздоровчі та відпочинкові цілі, щодо сусідніх земельних ділянок наявні експертні дослідження про залягання на них лікувальних мінеральних термальних високомінералізованих вод, придатних для бальнеолікування. На даний момент здійснюється буріння свердловин на сусідніх ділянках”, – йдеться у петиції.

Підписати петицію можна за цим посиланням.