9834934Львівщина разом з іншими областями активно долучилась до відновлення житла мешканцям Херсонщини.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, йдеться про додаткові населені пункти, які Львівщина нещодавно взяла під патронат в межах Програми «Пліч-о-пліч».

Стартували у середині липні із трьох населених пунктів: Нова Зоря, Таврійське та Біла Криниця. Роботи тут ще тривають.

«У Новій Зорі вже 12 об’єктів зроблено, 12 ще в роботі, у Таврійському також 12 зробили, на 22 об’єктах ще працюють наші підрядники, Біла Криниця – 19 завершили, на 34 ще ведуться роботи. Першочергово ремонтуємо пошкоджені домівки, в яких живуть люди, а також житло в яке після завершення робіт можуть повертатися мешканці», – розповів т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Дуля.

Нещодавно Львівщина взяла під патронат ще 13 населених пунктів Херсонщини. Це помешкання у с. Миролюбівка, с. Надеждівка (Білозерської громади), с. Східне, с. Загорянівка, с. Музиківка, с. Висунці (Музиківської громади), с, П’ятихатки, с. Красносільське, с. Садок, с. Стариця, с. Кучерське, с. Нова Кубань, с. Борозенське (Борозенської громади). Загалом у цих населених пунктах ремонту потребують 246 об’єктів.

Як розповів представник підрядної організації, яка буде виконувати тут ремонтні роботи, пан Михайло минулого тижня вже оглянули об’єкти пошкоджені в результаті обстрілів, зробили відповідні заміри для підготовки до початку виконання робіт.

У липні Львівщина долучилася до національної ініціативи «Пліч-о-пліч». Це ініціатива допомоги регіонів України у відновленні деокупованих і постраждалих від агресії росії громад. Херсонщина, як один з найбільш постраждалих регіонів, стала пілотним майданчиком для реалізації  цього проєкту.

934034