499433Міський голова Львова Андрій Садовий поділився думкою стосовно обшуків, які пройшли в офісах холдингу “!Фест”.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

“Якби хтось тільки знав скільки нервів мені зʼїли Фести.

Напевно рівно стільки ж зусиль вони доклали до того, щоб Львів став туристично привабливим, а згодом успішним в інших сферах – книговидання, нові сенси в освіті тощо.

На відео справді «маски-шоу». І це недоречно, не тут і не зараз.

Перед законом ВСІ мають бути рівними. Якщо порушили закон, то будуть відповідати.

Але так приходити можна до терористів, а не підприємців“, – зазначив Садовий.

Вчора, 17 жовтня, БЕБ провело обшуки в офісах холдингу «!Фест» на вулиці Старознесенькій. Згодом у відомстві заявили, що близько 2000 співробітників закладів холдингу отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна. Попередньо збитки завдані державному бюджету складають понад 50 млн грн.

Обшук проводився в рамках розслідування кримінального провадження стосовно схеми ухилення від сплати податків.

Як зазначили у пресслужбі БЕБ, перед початком слідчої дії  представникам компанії надали ухвалу про проведення обшуку та розʼяснили процедуру його проведення, а також права та обов’язки учасників обшуку.

Обшук тривав 16 годин. Впродовж цього часу 25 детективів та 6 співробітників для оперативної підтримки відпрацювали понад 2000 кв м території, на якій розташований офіс, та саму будівлю, що має 5 поверхів та 7 окремих виходів.

“Під час обшуку на місці знаходились адвокати, керівництво й співробітники офісу, а також охорона компанії, що мала при собі зброю. За результатами обшуку детективи виявили та вилучили з дотриманням всіх норм чинного законодавства: 415 банківських карток, які належать співробітникам та найманим працівникам групи компаній; реєстри для поповнення банківських рахунків, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникам; готівку: різні валюти в грошовому еквіваленті близько 8 000 000 грн“, – йдеться у повідомленні.

38393

389323

 

Як додали у відомстві, саме здобуттям цих доказів й було обумовлено проведення обшуку. Адже отримати їх шляхом проведення інших процесуальних дій було б неможливо.

“Компʼютерна техніка з офісу не вилучалась, всі приміщення та сейфи були відкриті представниками підприємства добровільно, без застосування спецзасобів. Водночас слідчі дії проводились з урахуванням специфіки роботи підприємства та без створення обставин, які б перешкоджали його подальшій законній діяльності. Жодних клопотань від представників холдингу про порушення з боку співробітників БЕБ під час обшуку не надходило”, – підсумували у БЕБ.