94303Активіст Святослав Літинський у програмі Олега Радика «GO про…» розповів про те, чого вдалось добитися учасникам акцій під стінами ЛОВА, чи використовували рух активістів певні політичні сили та, якими будуть наступні дії пікетувальників.

"Ми фактично два місяці виходили з протестами і зараз є рішенння Львівської обласної ради про обмеження непершочергових видатків, є декларація голови Львівської ОВА про допомогу армії, є співпраця з Львівською обласною військовою адміністрацією. Тобто цей процес (ред. - "дрони-стадіони") на позитивному завершенні. 

Фактично збільшено допомогу армії після того, як ми почали виходити: виділили 80 мільйонів до тих 96-ти, які були на початку року. І обласна рада і начальник Львівської військової адміністрації задекларували, що 75% перехідних залишків теж піде на армію, і 20% від перевищення доходів від обов'язкових витрат теж піде на армію, і 50% від приватизації, якщо така буде, теж піде на армію", - розповів Літинський у програмі «GO про…» Олега Радика.

Також активіст додав, що в подальшому потрібно зайнятись громадами:

"Як найбагатшою громадою нашої області - Львовом, так і іншими громадами".

На запитання, чи не використувовували певні політичні сили Літинського та мітингувальників, активіст відповів:

"Легко таке може бути... Тому що ми фактично першим етапом були скеровані проти Львівської обласної військової адміністрації. І, напевно, як в обласній раді опозиційні сили, так і, може, якісь інші сили, які протиставляють себе, легко можуть цей рух використати".