78493943022 січня зі Львівщини на передові позиції до наших військовослужбовців поїдуть ще 432 безпілотні літальні апарати. Ці дрони захисники отримають в межах ініціативи «Пташки Перемоги».  

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Безпілотники отримають львівські 24-та бригада імені короля Данила та 80-та ОДШБр. А також 77 та 3 штормові бригади, 95-та ОДШБр, 10-та окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс», окремі 67, 24 та 420 батальйони, бійці Іноземного легіону, спецпідрозділів ГУР, СБУ, ССО, Командування Сухопутних Військ.

«Дякую Ігорю Дулину та Олександру Тіщенку за цю ініціативу. Дякую очільникам сільських, міських рад, головам громад, які організовують благодійні аукціони, взаємодіють з фондами, волонтерами, щоб зібрати на дрони більше. Дякую всім небайдужим людям, які роблять свій внесок, щоб українських «пташок» на фронті було повне небо. Окремо сьогодні дякую нашій небайдужій молоді! З такими людьми, як ви, у нашої держави попереду лише світле майбутнє. Всюди, де можна воювати технікою, треба воювати технікою. Аби берегти найдорожчі життя наших людей і утилізовувати той непотріб, який прийшов на нашу землю вбивати. Продовжуймо!», – закликав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Таку кількість безпілотників вдалось придбати завдяки коштам, які зібрали під час благодійного аукціону «Мільйон на дрони», що відбувся у Львові наприкінці грудня. Тоді ж учасники аукціону зробили внесків на 7 мільйонів гривень. Ця сума стала рекордною для організаторів проєкту.

До збору долучилась також студентська молодь з різних вищих навчальних закладів області. Завдяки своїм виступам 16 учасників різдвяного вертепу зібрали 105 тисяч гривень. Ці кошти перетворилися на 6 FPV-дронів для 24 ОМБр імені короля Данила.

«Кожна жінка чи чоловік, які зараз живуть в Україні і не є у лавах ЗСУ, мають розуміти, що збори та донати на підтримку наших оборонів, – це має бути їхня звичайна рутина. Кожен ранок маємо прокидатися з думкою про те, що наш обовʼязок – підтримати захисників та захисниць. За кожен метр нашої землі, яку вони виборюють. За їхню мужність», – ділиться студент УКУ Данило Заверуха.

Друзі, з якими Данилові вдалося втілити задум: Гануся та Люба Петришин, Софія Нояровська, Мелася та Міля Куценки, Максим, Лук’ян та Єва Касіянчуки, Маруся Заверуха, Устим Катрушенко, Соломія Кірик, Михайло Матвійків, Артем Жураєв, Світлана Смілка та Данило Давимука.

Проєкт «Пташки Перемоги» започаткували у березні 2023 року. За цей час вдалось зібрати кошти та передати фронт 3174 дронів, в тому числі сьогоднішню партію.

43894080 

734898403

4783994394

43784933