489439349Вже понад три місяці у Червонограді за адресою проспект Шевченка,13 працює Офіс Шахтаря.

Громадський проєкт втілюється за ініціативи начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького та його радника Ореста Кавецького. Що вдалося зробити за цей час – розповідають активісти Офісу, повідомляє “ДК ЗАХІД – Львів”.

У Офісі Шахтаря було проведено різні заходи. Наприклад, в листопаді минулого року понад 100 діток загиблих воїнів, мобілізованих та демобілізованих шахтарів мали змогу безкоштовно переглянути прем’єру мультфільму “Бажання”, який демонструвався в кінотеатрі “Сім’я”.

6 і 7 грудня у Офісі Шахтаря був святий Миколай, який понад 300 діткам роздавав солодкі подаруночки.

473488348934

Реагуючи на проблемні питання родин шахтарів, Офіс Шахтаря, надіслав Червоноградському міському голові Андрію Залівському звернення, в якому просив доповнити рішення міської ради “Про надання пільг з безкоштовного відвідування плавального басейну КП “Спорткомплекс Шахтар” пунктом, що стосується дітей сімей загиблих шахтарів внаслідок нещасного випадку на виробництві. Реагуючи на звернення, Червоноградська міська рада вирішила внести зміни в своє рішення від 16.11.2023 №2168 “Про надання пільг з безкоштовного відвідування плавального басейну КП “Спорткомплекс Шахтар””, надавши таку змогу дітям з 1 січня 2024 року.

74843843

Офіс Шахтаря разом з Благодійним проєктом “Пташки Перемоги” організували в Червонограді благодійний вечір-аукціон, метою якого був збір коштів на дрони для Збройних сил України. Загальна сума виручених коштів становила 900 тисяч гривень. За них було придбано FPV-дрони (камікадзе) для ураження живої сили та технічних засобів ворога, частину з яких було передано військовим з 63 окремого батальйону територіальної оборони.

48494334

За сприяння керівника ТРЦ “Майдан” Анастасії Бурцевої Офіс Шахтаря отримав 43 безкоштовні запрошення на виставку риб з усього світу “Підводний світ” для дітей загиблих воїнів, мобілізованих та демобілізованих шахтарів.

74489433

За спільної ініціативи із Благодійним фондом “КАВА”, “Офісом Воїна” та “Офісом Шахтаря” оголосили благодійну онлайн-лотерею “Ваш донат на ЗСУ – ваш 15 iPhone”. 

Мета – зібрати 1,5 мільйона гривень на покупку 100 FPV-дронів для 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Цей збір є дуже цікавим та інтригуючим, адже кожен з вас після його завершення має можливість виграти новий iPhone 15 pro.

74438343

За три місяці роботи до Офісу Шахтаря надійшло понад 50 звернень з різних проблемних питань. Більшість громадян, які звернулися, вже отримали юридичну та правову допомогу, консультації.

Офіс Шахтаря допомагав колективам шахт різноманітними інформаційними підказками, зокрема ведучи відкриту інформаційну політику з різноманітною тематикою у соціальних мережах. Завжди був на зв’язку з апаратом управління ДП “Львіввугілля”, директорами відокремлених підрозділів та профспілками задля якнайкращого та найшвидшого вирішення тих чи інших проблемних питань.

Також Офіс Шахтаря бере активну участь в інформаційній політиці програми “Відродження села”, ініційованої Максимом Козицьким та Орестом Кавецьким. Офіс Шахтаря шукає можливості із надання послуг реабілітації для демобілізованих шахтарів-воїнів, детальніше про це повідомимо згодом. Вивчає потребу якісної питної води на підприємствах ДП “Львіввугілля”, провів аналіз і уже на шляху вирішення цього питання.

Офіс Шахтаря запрошує усіх охочих доєднатися до волонтерської спільноти проєкту і поділитися власними ідеями, спрямованими на забезпечення сталого розвитку вугільних регіонів та захисту шахтарської спільноти.