84939432 Дитячо-юнацький конкурс декламування поезії Шевченка-2024 приурочений до 210-ї річниці народження Тараса Шевченка та проводитиметься з метою популяризації надбань української культури серед дітей та юнацтва.

Про це повідомив голова Золочівської районної ради Орест Кавецький.

Учасниками можуть стати діти віком до 18 років, в тому числі внутрішньо переміщені особи, які перебувають в Україні та проживають у Золочівській, Поморянській, Глинянській, Бродівській, Заболотцівській, Підкамінській, Буській, Красненській, Радехівській, Лопатинській, Червоноградській, Сокальській, Кам'янка-Бузькій, Жовтанецькій та Новояричівській громадах.

Зокрема, учасники поділяються на чотири категорії:

- дошкільнята;

- молодші школярі (учні 1-4 класів);

- діти середнього віку (5-9 класи);

- юнаки (учні 10-11 класів та позашкільна молодь, якій не виповнилося 18 років).

 

Для участі у конкурсі необхідно:

1. Відзняти відеоролик, у якому учасник декламує будь-яку поезію Тараса Шевченка на фоні пам'ятника чи іншого зображення поета.

2. Поширити відео у групу Ініціативи Ореста Кавецького.

В описі відео обов'язково вказати ім'я та прізвище, вік, населений пункт та громаду проживання учасника, а також - навчальний заклад та клас, де вчиться учасник (для дошкільнят ця умова - необов’язково).

Автори відео у кожній категорії, які наберуть найбільшу кількість "вподобайок" у Facebook-групі Ініціативи Ореста Кавецького, отримають від голови Золочівської райради сертифікати на суму 10 000 гривень кожнен. Окрім того, переможці та всі учасники будуть нагороджені іменними дипломами за участь в конкурсі.

"Для більшого стимулу участі в змаганні буде ще один переможець. Приз глядацьких симпатій (10 000 гривень) виграє той учасник, який набере найбільшу кількість "вподобайок" серед всіх інших конкурсних груп, проте цієї кількості йому не вистачить для перемоги у своїй категорії", - зазначив Кавецький.

Конкурс триватиме з 12 лютого до 12 березня. Відео потрібно завантажити до 17:00 12 березня. Голосувати можна до 9:00 13 березня, після чого адміністрацією конкурсу проводитиметься підрахунок голосів для оголошення переможців.

Також Кавецький зазначив, що за правилами конкурсу:

- на відео повинна бути присутня тільки одна дитина, оскільки колективні відео не допускатимуться до участі в конкурсі; 

- з однієї сторінки не можна публікувати більше, як один допис, однак правило не розповсюджується на сторінки близьких родичів (батька, мами, рідних братів та сестер, дідуся та бабусі) або опікунів, якщо в сім'ї 2 і більше дітей;

- адміністратори конкурсу мають право не погодити або видалити допис, якщо він порушуватиме стандарти спільноти Facebook;

- адміністратори конкурсу можуть дискваліфікувати учасника за нечесну боротьбу, що полягає у накручуванні "вподобайок" за допомогою фейкових сторінок.

"Прохання перед тим, як готуватися до конкурсу перевірити чи належить той чи інший вірш авторству Тараса Шевченка. Фейкові твори не приймаються до участі у змаганні!" - підсумував Кавецький.