8393209320У клініці Superhumans Center розпочала роботу французька медична місія провідних фахівців з реконструктивної хірургії. Це – наступний етап після консультативного, який відбувся торік.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, медична українсько-французька місія – це міжурядовий проєкт Міністерств охорони здоров’я України та Франції. Меморандум про співпрацю між міністрами обох країн підписали у квітні минулого року під час відкриття Superhumans Center.

«Наша попередня співпраця сьогодні знайшла продовження у вигляді приїзду великої команди хірургів, які допоможуть вирішити два питання: проведуть реконструктивні та оперативні втручання нашим Героям, які постраждали від рук російських терористів та передадуть знання нашим лікарям, які продовжать оперувати на території України. Команда Superhumans Center робить неймовірні речі, якими пишається вся країна, про які знають і за її межами. І сьогодні ми в центрі, який релізує те, що сказав Президент України: ми повинні побудувати в Україні таку систему реабілітації, яка стане найкращою в світі і ми розпочали це робити. У Superhumans ми поєднуємо питання фізичної реабілітації, психологічної та реконструктивної хірургії», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Перший етап місії відбувся у липні 2023 року як консультативної. Тоді в Superhumans провідні французькі та українські фахівці оглянули 55 пацієнтів з мінно-вибуховими травмами черепно-щелепно-лицевих ділянок та склали плани їхнього лікування.

389903003

«Перш за все величезне дякую захисникам та захисницям, адже саме вони нас стимулюють до звершень. Дякую команді Андрія Ставніцера та Першій Леді за лідерство в цьому. Саме завдяки їм ми маємо такі класні та важливі проєкти. Дякую Superhumans за нові можливості, за цей чудовий простір і лікарню. І кожному, хто тут працює. Для лікарів – це можливість надавати допомогу і зростати професійно. А для тих, хто втратив частину свого здоров’я, можливість відновитись. Люди Superhumans поєднані великою силою людської доброти і гідності. Завдяки залученню допомоги від меценатів, для пацієнтів лікування, проживання та харчування абсолютно безкоштовні. Станом на сьогодні 15 пацієнтам, яких відібрали під час першої місії, медичні команди у Львові та Києві уже виконали перші етапи операційних втручань», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

3993003

Загалом же спеціалісти, команди яких очолюють Андрій Копчак, Ян Варес та Оксана Петренко, а також доцентка Юлія Медвідь – на базі інших лікувальних закладів – уже провели більше 50 реконструктивних  втручань на ділянці голови та шиї пацієнтам із мінно-вибуховими пошкодженнями, які вони отримали внаслідок повномасштабного вторгнення.

На другий етап спільної українсько-французької місії, яка триватиме до 8 березня, відібрали 8 пацієнтів.

Усім їм невдовзі зроблять складні реконструктивні втручання. Операції відбуватимуться в Центрі Superhumans за участі спеціалістів з обох країн. Нещодавно тут запрацювали нові операційні саме для таких видів втручань.

«Ми дуже вражені змінами, які тут відбулись від липня. Все обладнання і організація операційних блоків є надзвичайно сучасними. Цього ранку ми вже оглянули пацієнтів, яких прооперуємо впродовж двох тижнів. Травми, нанесені цим пацієнтам, є насправді складними та глибокими. Думаю, не потрібно підкреслювати зайвий раз, що відновлення саме обличчя є надзвичайно важливим для їхньої реінтеграції в соціум. Ми сподіваємось на плідні результати упродовж двох тижнів нашої співпраці», – зазначила професорка Університету Сорбонна та щелепно-лицева хірургиня Медичного обʼєднання APHP Хлоі Бертолюс.

Важливою складовою місії буде й навчальна. Дві команди хірургів зі Львова та Києва набиратимуться досвіду від провідних фахівців із України та Франції – країни, чиї реконструктивні хірурги вважаються найкращими у світі.

Як зазначила CEO Superhumans Center Ольга Руднєва, після операцій проведуть навчально-оглядову місію, де оглянуть ще 20 пацієнтів для наступних операцій та надалі плануватимуть нові місії французьких колег.

До слова, з липня минулого року відділення реконструктивної хірургії Центру отримало значну кількість анкет від пацієнтів, уже розглянули понад 200 з них. Заявки відбирають за комплексом критеріїв та готовністю стану здоров'я пацієнта.

Відтак люди, які отримали мінно-вибухові, вогнепальні чи інші травми або потребують протезування, можуть звернутися у Superhumans Center.

Для цього пацієнту чи його представнику потрібно заповнити анкету на сайті клініки та очікувати на зворотній зв’язок. Фахівці клініки зв’яжуться із потенційним пацієнтом упродовж тижня і нададуть подальші інструкції.