832832932Близько 40% від вартості товару українського виробника повертається у бюджет як сплата податків та зборів, що трансформуються у дрони, припаси чи грошове забезпечення для воїнів.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Очільник Львівщини зазначив, що блокада кордону з польської сторони, яку вчинили окремі «активісти», негативно позначилась не тільки на експорті зерна, а й загалом на всіх експортерах через українсько-польський кордон.

"На жаль, про загрозу польському ринку зі сторони українських товарів заговорили і вищі посадові особи наших сусідів. На моє переконання, ситуацію слід врегулювати на рівні Урядів і жодні непорозуміння не повинні руйнувати дружніх стосунків двох народів", -  повідомив начальник ЛОВА.

Також він наголосив, що економіка України, яка і так ослаблена війною, окупацією частини територій, виїздом громадян закордон, отримала новий удар через фактичне обмеження експорту.

"У таких умовах, коли кожна гривня в бюджеті може перетворитись на снаряд чи дрон, яких дуже потребують наші захисники, наш обов’язок – максимально допомогти українській економіці, нашому товаровиробнику, нашим підприємцям", - резюмував Козицький.

Близько 40% від вартості товару українського виробника повертається у бюджет. Згодом кошти трансформуються у дрони, припаси чи грошове забезпечення українських захисників.

"Звертаюсь до жителів Львівщини, підтримайте українську економіку, українського виробника. Вибираючи товари на полицях магазинів, шукайте на них позначку «Зроблено в Україні» чи «Made in Ukraine». Надайте перевагу своєму!" - підсумував Максим Козицький.