832 29 березня у Сокалі і Червонограді Львівської області відбулося нагородження переможців і учасників дитячо-юнацького конкурсу декламування поезії Тараса Шевченка-2024.

Як повідомляє ДП "Львіввугілля", у патріотичному флешмобі взяли участь 1269 дітей, які декламували на камеру поезії Кобзаря з нагоди 210 річниці з дня його народження.

"Це рекордна кількість учасників за чотири роки проведення конкурсу, - поділився організатор конкурсу, радник начальника Львівської обласної військової адміністрації Орест Кавецький. - Дякую усім батькам, вихователям, вчителям, які допомогли дітям створити чудові конкурсні відео."

Дипломи отримали понад 300 дітей з Сокальщини. Учасників привітали й долучилися до нагородження офіцери 63-го окремого батальйону 103 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ  Роман Коляда та Ігор Федячко, керівник ДП “Львіввугілля” Вадим Крась.

Виступ ансамблю бандуристів “Зорецвіт” під керівництвом Христини Бабачук із Дитячої школи мистецтв ім. В. Матюка м. Сокаль додав заходу урочистості та атмосферності.

Серед учасників з Червонограда більшість - з шахтарських родин. Отримати дипломи приїхали також діти з Белзької та Великомостівської ТГ, а ведучою заходу була Ольга Базан.

Переможницями у своїх вікових групах, які визначилися за результатами голосування у групі "Ініціативи Ореста Кавецького", стали червоноградки Анна Коваль та Софія Демчук. Вони отримали нагородні сертифікати по 10 000 грн.

Батько Софії багато років працює на одній з копалень ДП “Львіввугілля”.

"Цей конкурс дуже захопив усю нашу сім’ю. Пишаюсь своєю талановитою донечкою, - розповів Тарас Демчук. - Вдячний організатору конкурсу Оресту Кавецькому за те, що залучає дітей до зацікавлення рідною культурою. Наші бабусі, дідусі тримали портрети Кобзаря поряд з іконами. Шевченкове слово з вуст понад тисячі дітей - це так надихає любити Україну і поєднує покоління."

 
04
73
92
820
8324