05Відома запорізька будівельна компанія Sensar Development почала свою діяльність в західних регіонах України, наразі йдуть підготовчі роботи у селищі Брюховичі, що неподалік Львова.

Як повідомляє видання "Запорізькі Вісті", на ділянці, яку депутати місцевої селищної ради надали в постійне безоплатне користування “Підприємству ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», планують збудувати комерційні апартаменти.

Місцевим мешканцям не подобається, що землю планують використати не за призначенням, до того ж наразі невідомо, що саме за об’єкт тут планують зводити.

“Наша сільська група, певно, ще не бачила стільки ботів, для яких навіть прописку на Львів не поміняли. От наприклад, якась Ірина з Надвірної підкреслює, що там ще ж «буде реабілітаційний центр», а це «надважливо. Особливо зараз!» Тільки Ірина – це Єлізавета з Мінська”, – йдеться у дописі однієї із львівських активісток – Олександри Губицької.

Ще один бот – це Юля Дорошенко з Брянки, яка тепер “живе” у Львові, пише, що не варто воювати з забудовником, а треба хіба «юридично правильно зафіксувати те, що обіцяє забудовник і проконтролювати спільно!».

Цікаво, що світлини Юлі вкрадені з різних акаунтів, наприклад, від Айдани з Уральська, що у Казахстані.

А ось Аліса з Луцька пише, що «Цей об’єкт може стати окрасою…».

“Аліса, ех Аліса – ти ж вже була Марією з Харкова. А Богдана з Франківська каже, що то ж забудовник робочі місця створить. Богдана – це у нас Ліля“, – йдеться у повідомленні активістки.

“Марк Марченко, це вже було і не раз, якось примітивно. Але хоч приємно дивитись, як ви витрачаєте гроші”, – підсумовує Губицька.

Коментуючи ситуацію, ще одна львівська активістка Юлія Лацик каже, що “бот-армію підключили. Цікаво, які ще методи підуть в рух.”

Нагадаємо, у лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор Sensar Development і проєкт реанімували.

Мешканці селища Брюховичі зібрали підписи та звернулись до Генерального прокурора України щодо крадіжки в громади землі на вулиці Широкій та списання недобудованої школи.

Запорізька компанія Sensar Development відмовляється оприлюднювати документи щодо будівництва. Місцеві мешканці й досі не знають ніяких подробиць.