11122222Вибір квартири – це важливе рішення, що потребує ретельного планування та зважування численних факторів. Одним із таких факторів, що може суттєво вплинути на ваш комфорт і якість життя, є сторона світу, на яку виходять вікна вашого майбутнього житла. Команда КН РІЕЛ зібрала деякі поради, на що звернути увагу при купівлі квартири в новобудові Львова або Києва.

Переваги та недоліки вікон на захід

Вікна, що виходять на захід – це гарний варіант для тих, хто цінує затишок і комфорт у кожній дрібниці. Серед основних переваг такого рішення варто виділити:

  • Приємне природне освітлення. Західні вікна забезпечують кімнаті м'яке та приємне освітлення у другій половині дня. Це ідеально підходить для тих, хто любить читати, плести або просто відпочивати в затишку.
  • Гарний захід сонця. Ви зможете насолодитися мальовничими заходами сонця, які стануть справжньою окрасою вашого житла та джерелом естетичного задоволення.
  • Відсутність прямих сонячних променів вранці. Вранці кімната з вікнами на захід буде затінена, тож ви зможете довше спати та насолоджуватися прохолодою. Особливо таке рішення актуальне в спекотні сонячні дні.
  • Візуальне збільшення простору. М'яке вечірнє освітлення візуально розширює простір кімнати, роблячи її більш просторою та світлою.
  • Економія електроенергії. Завдяки тому, що прямі сонячні промені не потрапляють до кімнати вранці, потреба в штучному освітленні буде меншою.

Наприклад, ЖК Topolis у Львові відкриває гарні краєвиди для своїх мешканців. Вибираючи квартиру з вікнами на захід, ви зможете милуватися красивими міськими видами під помаранчевими променями західного сонця.

Водночас варто звернути увагу на деякі можливі недоліки. Влітку кімната з вікнами на захід може бути дуже спекотною в другій половині дня. Це, ймовірно, потребуватиме додаткових затрат на кондиціонування або інші способи охолодження. Взимку світловий день короткий, тому вам може знадобитися додаткове освітлення в кімнаті з вікнами на захід. Сторони світу при купівлі квартири відіграють надважливу роль.

1113333

Переваги та недоліки вікон на південь

Південна сторона користується попитом серед багатьох покупців нерухомості у Львові, Києві та інших містах України. Серед основних переваг такого вибору:

  • Максимальне освітлення. Вікна на південь забезпечують кімнаті максимальне освітлення протягом дня. Це робить її світлішою, просторішою та приємнішою для життя.
  • Тепло взимку. Південні вікна пропускають більше сонячного тепла, тож у кімнаті буде тепліше в холодні пори року. І ви зможете заощадити на опаленні.
  • Ідеально для кімнатних рослин. Кімнатні рослини, які люблять сонячне світло, чудово почуватимуться в кімнаті з вікнами на південь.

Вибираючи, який поверх найкращий для життя, поцікавтеся, які вікна виходять на південну сторону. На вищих поверхах відкривається чудовий вид на місто в променях яскравого сонця.  

Попри все, південна сторона має і деякі недоліки. Влітку кімната з вікнами на південь може бути дуже спекотною. Це потребує додаткових витрат на кондиціонування або інші способи охолодження.  

Якщо ви цінуєте максимальне освітлення, тепло взимку та чудовий краєвид, то вікна на південь стануть для вас чудовим вибором.

Переваги та недоліки вікон на північ

Північна сторона також має свої особливості, на які варто звернути увагу, купуючи новеньку квартиру в новобудові Львова чи Києва:

  • Прохолода влітку. Вікна на північ дарують кімнаті приємну прохолоду протягом літа. Це робить її більш комфортною для життя, адже в приміщенні не буде такої спеки.
  • Рівномірне освітлення. Північні вікна дають м'яке та рівномірне освітлення протягом дня. Це ідеальне середовище для роботи, читання або інших занять, що потребують зосередження.
  • Відсутність відблисків. Прямі сонячні промені не потрапляють до кімнати, тому на екранах телевізорів, комп'ютерів та інших гаджетів не буде відблисків.

У виборі сторони світу при купівлі квартири варто звертати увагу на власний комфорт. Наприклад, вікна, що виходять на північну сторону, не дають достатнього освітлення. Північні вікна пропускають менше сонячного тепла, тож кімната може бути прохолодною в холодні пори року. Це варто враховувати, якщо ви живете в холодному регіоні.

 

Переваги та недоліки вікон на південно-східну та південно-західну сторони

Серед основних переваг таких варіантів варто звернути увагу ось на що:

Південно-східна сторона Південно-західна сторона
М'яке вранішнє сонце. Ви будете прокидатися з першими променями сонця, що може зарядити вас енергією на весь день. М'яке вечірнє освітлення. Кімната буде затишно освітлена в другій половині дня та ввечері.
Освітлення в першій половині дня. Кімната буде добре освітлена вранці та в першій половині дня. Чудовий захід сонця. Ви зможете насолодитися мальовничими заходами сонця.
Відсутність спеки влітку. Південно-східні вікна отримують менше прямих сонячних променів, тому кімната не буде спекотною влітку. Тепло взимку. Південно-західні вікна забезпечують кімнаті додаткове тепло в холодні пори року.
Ідеальна для спальні. М'яке вранішнє сонце сприятливо впливає на сон. Ідеальна для спальні. М'яке вранішнє сонце сприятливо впливає на сон.

Звісно, є й деякі недоліки, які також треба враховувати, вибираючи між південно-східною чи південно-західною сторонами. По-перше, варто ретельно спланувати систему освітлення в приміщенні, щоб забезпечити комфорт і затишок. По-друге, необхідно спланувати розміщення меблів таким чином, щоб вони не вицвіли під впливом сонячних променів.

Наприклад, якщо ви любите прокидатися з першими променями сонця, то вам сподобається східна чи південна сторона. Якщо ви любите затишне вечірнє освітлення, то варто звернути увагу на західну чи північну сторону.

Вибір сторони світу – це важливий критерій, що потрібно знати при купівлі будинку. Не існує універсального рішення, тому що кожен підбирає найкомфортніший варіант під себе. Корпорація Нерухомості РІЕЛ пропонує багато сучасних, світлих і зручних новобудов у Києві та Львові, щоб кожен міг вибрати оптимальне планування, відповідно до індивідуальних потреб.