Справжня варта.Львів

У бюджет міста на 2017 рік заклали 200 млн грн на вивіз сміття. За сім місяців, що минули від Грибовицької трагедії, міський голова зі своїми чиновниками так і не створили чіткої дорожньої карти вирішення сміттєвої кризи у Львові. Усе звелося до очікування кредиту від Європейського банку, «катання» непотребу по країні та величезних витрат бюджетних коштів.

Про це заявив депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук.

«Вдумайтеся у цифру: лише на 20 днів грудня додатково виділили ще 22 мільйони гривень на вивіз сміття. Загалом же за останні півроку Львів втратив на вивозі сміття в інші області понад 120 мільйонів гривень. Ще близько 200 мільйонів довелося закладати у бюджет-2017, адже зволікання та марне витрачання часу наразі не залишило депутатам іншого вибору», - говорить Веремчук.

За його словами, гроші львівʼян, які можна було би скерувати на розвиток інфраструктури, школи, садочки, сьогодні «летять у смітник».

«Тож оптимальним варіантом на сьогодні є негайне оголошення міжнародного інвестиційного конкурсу на рекультивацію звалища і будівництво сміттєпереробного заводу. Саме це може стати першим реальним кроком до вирішення проблеми. Бо інакше матимемо багатомільйонні витрати бюджетних грошей і у 2018-му, і у 2019-му роках», - наголосив Валерій Веремчук.

Нагадаємо, сьогодні, 26 грудня, депутати Львівської міської ради спробують вирішити долю сміттєсортувальної лінії у Рясне.