Сьогодні, 28 липня прокурором Львівської області повідомлено про підозру сільському голові одного із районів області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що вказана посадова особа вимагала та одержала від фізичної особи неправомірну вигоду в розмірі 9 тисяч гривень, за надання в оренду двох земельних ділянок, розташованих на території сільської ради, для ведення сільського господарства та садівництва, загальною площею близько 20 га, а також за подальшу передачу у власність зазначеної земельної ділянки.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За вчинення вказаного злочину, законодавством передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.