Христя2Півроку тривала боротьба за життя 23-річної тянь-шанської ведмедиці Христі із пересувного цирку-шапіто, де вона жила в «нелюдських» умовах. За неї боролися працівники ведмежого притулку «Домажир», що у Яворівському районі, Мінекології, Державна екологічна інспекція України у Львівській області, Національна поліція України у Львівській області та Екологічний корпус. Про це пише Press.Центр.

Власник тварини возив її у металевому бусику і змушував ведмедицю виступати в ресторанах, шапіто, працювати на кінозйомках та фотосесіях. Але у ветеринарному паспорті, наданому господарем тварини зоозахисникам, була вказана недостовірна інформація щодо віку і статі ведмедя.

Кілька днів тому ведмедицю Христю активісти вкотре помітили в смт Івано-Франкове, куди прибув пересувний цирк. Тварина у спеку була зачинена в бусі. На місце викликали поліцію, але оскільки вони не були уповноважені вилучати ведмедя, то написали заяву про жорстоке поводження.

Тепер Христя може реабілітуватись після цього страждання і залишити сумне минуле позаду – вона вже розгулює у просторому вольєрі на своєму новому місці.

Попереду - судовий розгляд, який має вирішити, чи зможе ведмедиця назавжди залишатись у ведмежому притулку. Держінспектори з охорони навколишнього середовища склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 та ч.3 ст. 88-1 КУпАП.